5 hajfestési hiba, amit szinte mindenki elkövet

5 hajfestési hiba, amit szinte mindenki elkövet

Címlap / Stílus / Haj / 5 hajfestési hiba, amit szinte mindenki elkövet

Bár mostanában már egyre többet beszélünk és tudunk a hajápolásról és a hajfestésről, mégis van pár alapvető hiba, amit szinte mindenki elkövet, mikor otthon próbálja árnyalni a hajszínét. 

Nem megfelelő árnyalatú a hajszín

Mindig alaposan át kell gondolnod, milyen hajszínt választasz – nem dönthetsz kizárólag a trendek alapján, érdemes azt is mérlegelned, hogy melyik évszaktípusba tartozol. Ha szemöldököd, bőr- és szemszíned alapján az ősz típusba sorolhatod magadat, akkor a gesztenyebarna, vöröses barnák fognak jól állni, ha a télbe, akkor inkább a hideg árnyalatok, a fekete, a hamvas barna, és a padlizsán.

A meleg évszaktípusoknak más színek állnak jól: a tavasznak az aranyszőke, aranybarna, mokkaarany, rézarany, világos gesztenye, míg a nyár típusnak a hamvasszőke, hamvas barna és a bézs. Azt, hogy te melyik évszaktípusba tartozol, itt tesztelheted le!

Nem passzol a szemöldökhöz a hajszín

Nem csupán arra kell időt szánnod, hogy eldöntsd, milyen hajszínt szeretnél választani, és az vajon passzolni fog-e a természetes adottságaidhoz. Azt szintén mérlegelned kell, hogy bizonyos változtatásoknak magukkal kell hozniuk a szemöldököd színének újragondolását is.

Alapvetően igaz, hogy a sötét színek keményítik a vonásokat, míg a világos színek lágyítanak – ez egyaránt igaz a szemöldöködre is. Gond az átmenetből akkor adódik, ha egészen más színe van a szemöldöködnek, mint a hajadnak, főleg, ha egyik árnyalat sem passzol hozzád igazán. Emiatt tehát lényeges, hogy a szemöldököd színét is a hajszínedhez igazítsák, nagyobb árnyalatváltoztatásnál ez egyszerűen elkerülhetetlen (és bizony a havi frissítéssel ugyanúgy számolnod kell, ahogy a frizurád esetében teszed).

Otthon próbálsz szőkíteni

Az otthoni szőkítés nem csupán nehéz, hanem nagyon rizikós is. Gondolj csak bele: el kell döntened, milyen színt szeretnél pontosan elérni. De számít az is, milyen most a hajad: festett, természetes, sötét, világos! Ezeket a kérdéseket mindenképpen meg kell válaszolnod ahhoz, hogy kikeverhesd a szőkítő port a megfelelő erősségű hidrogén-peroxid segítségével. És akkor még a mennyiségről, időtartamról, felvitelről szó sem esett, vagy arról, hogy a szőkítés után milyen színnel fesd be a tincseidet annak érdekében, hogy elérd az áhított árnyalatot…

Szóval ha egy tanácsom lehet, nagyobb változtatásba sose kezdj otthon, hanem kérd a fodrászod segítségét, hiszen a szép végeredmény csak így garantálható!

Túl gyakran/túl ritkán festeted a hajadat

Nem kell a hajad egészsége miatt aggódnod, ha megfelelő termékeket veszel, ugyanis a mai professzionális festékek már nem károsítják a hajadat (ha megfelelően használod őket). Ennek ellenére érdemes odafigyelned, hogy a hajszínváltoztatással ne ess túlzásba, de ne is hanyagold el túlzottan a színezett tincseidet!

Ha például jelentős az eltérés a festett, és a természetes hajszíned között, vagy nagyon sok ősz hajszálad van, akkor akár három hetente is festethetsz, a maximális különbség két színezés között viszont maximum két hónap legyen!

Hibásan fested a lenövést

Csak a lenövésedet szeretnéd eltüntetni? Ettől még nem biztos, hogy kizárólag a tövekre kell majd felvinned a festéket! Ha például a korábbi színednél maradsz, akkor először csak a hajtőre kell felvinned a kiválasztott festékedet, de később a hajvégeken is érdemes eloszlatni, hogy egyenletes fényt kapjanak a tincseid. Abban az esetben viszont, ha sötétíteni szeretnél, egyből a teljes hajhosszra kell felvinned a festéket

Sőt, magával a festékkel kapcsolatban is érdemes mérlegelned pár dolgot: színezőt akkor válassz, ha még nem volt festve a hajad, hajfestéket akkor, ha nagyobb, markánsabb változást szeretnél, ammóniamentes hajfestéket pedig akkor, ha korábban tapasztaltál már irritációt hajfestés közben.

Muzsik Fodrászat

Ha nem csak olvasni szeretnéd fodrász szakértőnk cikkeit, de örülnél, ha személyes tanácsokkal is ellátna és ő maga venné kezelésbe a frizurádat, akkor jelentkezz be hozzá a Muzsik Szalonba! 🙂
 

Muzsik Fodrászat Facebook

Személyes és telefonos bejelentkezés: 

Budapest, Bécsi út 92.
(1) 367 4860

www.muzsik.eu

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást