A magyar kézműves termékek piaca folyamatosan bővül, és szerencsére bőven vannak olyan vállalkozások, amelyek évek múltán is elmondhatják magukról, hogy egyre sikeresebbek.
Hogyan jelenik meg nálatok a fenntarthatóság?
Igyekszünk a növénytermesztésnél környezetkímélő vegyszereket használni. Az üzemanyag fogyasztást tudjuk csökkenteni azzal, hogy a gépi kaszálásokat felváltották nálunk a haszonállatok (birkák legelnek az ültetvényen). Megújuló energiát használunk, hogy csökkentsük az energiafelhasználásunkat a gyümölcsök fagyasztásakor. A termékek csomagolásánál a legnagyobb számban újrahasznosítható csomagolóanyagokat használunk. Amikor a szállítás lehetővé teszi, buborékfólia helyett selyempapírt használunk. Aszalványaink csomagolása lebomló papír, vagy PLA-ból készült bopp tasak.
Milyen szörpök és lekvárok szerepelnek az állandó kínálatotokban?
Állandó kínálatunk a lekvároknál a sárgabarack, az eper, a málna, a meggy és a szilva, a szörpöknél pedig a bodzavirág, a málna, az eper, a feketeribizli, az erdei gyümölcs, a levendula és a citrusos limonádé.
Hol találkozhatunk a termékeitekkel?
Termékeink megrendelhetőek a webshopunkban, kaphatóak Balatonakalin a Fék Üzletházban, a kapolcsi Kuthy kávézóban, a budaörsi Mountex Presszóban, a diósdi Kiskifli pékségben, a budapesti Kistraktorban, illetve Felvidéken/Kőhídgyarmaton a Natura gastrocentrumban. A fő értékesítési pontunk pedig számos vendéglátóhely a Balaton északi partján és Budapesten.