A magyar kézműves termékek piaca folyamatosan bővül, és szerencsére bőven vannak olyan vállalkozások, amelyek évek múltán is elmondhatják magukról, hogy egyre sikeresebbek.
Mi az, amitől olyan egyediek a Kapolcsikum szörpjei és lekvárjai?
A mi termékeink egyedisége abban rejlik, hogy van 8 hektár gyümölcsösünk, ami az alapját adja a termékeinknek. Tehát egy kész terméknek minden apró folyamatát ismerjük és kezeljük minden kihívását. Egyediségünk továbbá, hogy a saját arcunk áll a vállalkozásunk mögött, hogy mi vagyunk felelősek minden folyamatért. A Kapolcsikum termékei mindig frissen készülnek. Nem a nyári befőzési időszakban készítjük el az éves mennyiségeket, hanem az év bármelyik napján el tudjuk készíteni azokat, köszönhetően egy fagyasztókamrának, amiben a gyümölcsöket tároljuk.
Egész évben zajlanak nálatok a munkálatok?
Mostanra már minden hónapunk igen mozgalmas. Fejlődni kell szüntelenül, így sokasodnak a feladatok. Mivel a befőzés nálunk – köszönhetően a fagyasztókamránknak- mindennapos tud lenni, így nem koncentrálódik az eltevés folyamata a nyári hónapokra.
Minden feladatot ti láttok el a pároddal? Ki miért felelős?
Minden folyamatnál jelen vagyunk, igen. A lekvárokat én főzöm saját kezűleg, a szörpkészítésben van segítségem. A címkézés közös feladat, úgy, mint a palackozás is. A birtokon végzendő munkákért, mint a növényvédelem, a szüretek, a metszés, a férjem a felelős. Én felelek a papírmunkáért, a megrendelések kezeléséért, a honlap szerkesztéséért és a termékek fotózásáért, a közösségi oldalakért. Ketten vagyunk a vállalkozás tulajdonosai. Egy állandó munkavállalónk van még, és időszakosan kisegítők.
Mi kell egy üveg jó minőségű szörp és lekvár elkészítéséhez?
Attól, hogy egy üveg termék a lehető legjobb legyen, nem szabad kihagyni belőle azt, ami belevaló. Gyümölcs. Minél jobb minőségű gyümölcs kell a termékeinkhez. Mi nem használunk adalékanyagot, mesterséges színezéket.