15 gyümölcs- és zöldséghéj, amit ne dobj ki, mert szuper vitaminforrás

15 gyümölcs- és zöldséghéj, amit ne dobj ki, mert szuper vitaminforrás

Címlap / Életmód / Egészség / 15 gyümölcs- és zöldséghéj, amit ne dobj ki, mert szuper vitaminforrás

Gyerekkorodban talán téged is megpróbáltak rávenni a szüleid, hogy fogyaszd el a terméseket szőröstől- bőröstől. Manapság egyre kevésbé merjük már ezt mondani gyermekeinknek, egyre gyakrabban hámozunk, fogyasztunk hántolt, héjatlan finomított alapanyagokat, pedig a héjak valójában nagyon értékesek.

A természet nem véletlenszerűen, koncepció nélkül alakította ilyenekké a terméseket. Azt gondolhatnánk, hogy a héj csupán egy réteg, ami az emberi bőrhöz hasonlóan kívülről fedi a testet. De ahogyan a bőrünk is ennél jóval többet tud, így a héjak is sokkal jelentőségteljesebbek, mint képzeljük.

Rengeteg dolog van ott elrejtve, például a beltartalmi részek emésztéséhez, maximális hasznosulásához szükséges enzimek, ásványi anyagok, vitaminok, és bizonyos rendkívül erőteljes gyógyhatással bíró vegyületek is. Ezért fontosnak tartom, hogy táplálékainkat maximális gondossággal szerezzük be, és amennyiben van rá módunk termesszünk magunknak tisztán, vagy válasszunk bio terményeket, különösképpen azokból, amelyeknek a héját is elfogyasztjuk.

Lássuk néhányat, amelyekre érdemes ezentúl jobban odafigyelni, elfogyasztani vagy kreatív módon felhasználni.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!

VIDEO Melyik színt utálod a legjobban?

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!