Kikapcsolódás / Otthon / Utazás

10 gyönyörű görög sziget, amiről még sosem hallottál

10 gyönyörű görög sziget, amiről még sosem hallottál

Görögország az elsők között jut eszünkbe, ha a tökéletes nyaralások színhelyeiről beszélgetünk, de ezek a kevésbé felkapott szigetek nincsenek ott minden turistamagazinban. És éppen ez a nagyszerű bennük!

1. Ammouliani


Kép forrása: Stan_pit/Depositphotos.com

A Halkidiki-félszigeten elhelyezkedő gyönyörű sziget rusztikus hangulata mellett, a fehér színű homokos strandokkal ejti ámulatba az ide látogatókat. A turisták számára viszonylag ismeretlen, a sziget legtöbb látogatója görög, így valóban autentikus élményeket szerezhetsz itt.

Érdemes egy kirándulást tenni a közeli Athos-hegyre, hogy megnézzétek a híres sziklán függő kolostort.

2. Antiparos

Kép forrása: sipailova/Depositphotos.com

Az aránylag jól ismert Paros szigetével szemközt található ez a parányi, békés kis sziget. Antiparos népszerű a hírességek és az olyan utazók körében, akik nyugalomra és a tömegtől távoli, csendes pihenésre vágynak. A sziget közepén egy gyönyörű barlang is várja azokat a kirándulókat, akik nem bánják az odáig vezető gyalogutat.

3. Schinoussa

Ha valóban olyan nyaralásra vágysz, ami alatt messze kerülhetsz a mindennapoktól, akkor keresd fel a mindössze 250 lakosú Schinoussa szigetét.

Ezen a tenyérnyi kis földi paradicsomon mindössze néhány hotel üzemel, és a legtöbb Athén kikötőjében fogadja a vendégeit, hogy innen a nyugalom szigetére szállítsa őket.

Kép: stanciuc1/depositphotos.com

4. Halki


Kép forrása: YAYImages/Depositphotos.com

Az egykor jelentős halászati és kereskedelmi központ a mai napig őrzi előkelő miliőjét. Emborio kikötúőjébe érkezve rögtön gyönyörű, 19. századi házakat találsz, melyek a sziget múltjának ma is álló tanúi. A légkör ugyanakkor manapság már sokkal nyugodtabb és csendesebb itt, mint egykoron volt. Ha itt jársz, semmiképpen sem érdemes kihagyni a 14. századi vár romjainak felkeresését, lenyűgöző panorámában lehet részed innen.

5. Leros

Kép forrása: RAndrey/Depositphotos.com

Csendes és érintetlen, fehér homokos öblökkel tarkított sziget  Patmos és Kalymnos között – ez Leros. Szerencsére nem lett túlságosan felkapott, így nem öntik el a turisták, a sziget maga azonban napokra elegendő látnivalót kínál, ha be szeretnéd járni az egészet.

Gyönyörködhetsz a fehérre meszelt házikókból álló, parányi falvakban, a régi malmokban, a gyönyörű öblökben és a széles és szűk kis utcácskákban, melyeket itt-ott gyönyörű öreg kúriák pöttyöznek.

6. Agistri

Kép forrása: sietevidas/Depositphotos.com

Athéntól csak rövid hajóútra található ez a sziget, ami a nemzetközi turisták körében kevésbé ismert, a görögök körében viszont nagyon népszerű, ezért érdemes a főszezonon kívül felkeresni. Amikor a tömeg már levonult, de az idő még mindig meleg, Agistri mesés hely, akár a parton szeretnéd süttetni a hasadat, akár egy kajakot bérelve körbeeveznéd a szárazföldet, hogy utána még jobb étvággyal fogyaszd el hagyományos görög ebédedet.

7. Tilos

Kép forrása: RenataA/Depositphotos.com

Tilos szigete sokkal nyugodtabb a többi görög szigethez képest, ennek köszönhetően pompás vadvilággal büszkélkedhet. Különösen a változatos madárfajok sokasága az, ami ámulatba ejti az ide látogatókat, de az apró halászfaluk és sivatagos területek váltakozása egyébként is tökéletes terepet kínál egy laza kirándulásra.

8. Amorgos

Kép forrása: martinm303/Depositphotos.com

Mióta bemutatták az itt forgatott A nagy kékség című filmet, Amorgos a hegymászók, túrázók és búvárok zarándokhelye lett. Bár egy nem könnyen járható, szűk út vezet hozzá, mégis érdemes felkeresni a 11. századi Hozoviotissa sziklához kapaszkodó, fehérre meszelt épületét, és vetni innen egy pillantást az Égei-tengerre.

9. Folegandros

Kép forrása: maforche/Depositphotos.com

Folegandros vulkanikus szigete meglepően hasonlít az egyre népszerűbb Santorini-szigetekhez, ám szerencsére kevésbé látogatott.

Keresd fel Hora bájos települését, amely a sziklák szélén lélegzetelállító kilátást kínál az alsó öbölre, és járd körbe a fehérre meszelt épületekkel körülvett, virágoktól illatos főteret.

10. Sifnos

Kép forrása: jxydas/Depositphotos.com

Sifnos sokáig amolyan kis titok volt a görögök körében: a kedves, mégis minden kényelmi igényt kielégítő szigetet a helyiek szerették volna megtartani maguknak, és nem megosztani azt a külvilággal.

Az autentikus hangulatot árasztó sziget minden bizonnyal az ujja köré csavarja majd azokat, akik szeretik a hasukat, hiszen remek helyi fogásokkal várnak itt a kiváló éttermek.

Maga a táj képeslapokra illik, és túrázásra csábít, naplemente után pedig Apollonia városában, a bárokban folytatódik az élet.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást