Gyönyörű dekorációk üveggel, amit te is elkészíthetsz

Gyönyörű dekorációk üveggel, amit te is elkészíthetsz

Címlap / Otthon / Hobbi / Gyönyörű dekorációk üveggel, amit te is elkészíthetsz

Üres üvegből minden háztartásban akad bőven, legyen szó a születésnapra kapott borról, a nagyi lekvárjáról vagy a szörpös üvegről. Amit már nem használsz, azt mindenképpen érdemes megsétáltatni a szelektív hulladékgyűjtőig, de ha nem akarod kidobni, az elmosott üvegből egy pici leleménnyel csodás asztaldíszt vagy vázát is készíthetsz. Adunk néhány tippet!

Növények, ahogyan még sohasem láthattad őket

Ehhez a díszhez üvegvágóra lesz szükséged, de egyébként könnyedén elkészítheted. Vág le egy üveg száját úgy, hogy bele tudd illeszteni az üveg alsó részébe.
Ez után az alsó üveget töltsd meg vízzel, a felsőt pedig töltsd meg virágfölddel és ültess bele nedves, párás talajt kedvelő növényt. A virág gyökere a lyukon keresztül a víz felé fog kúszni, te pedig így nem csak a növény föld feletti, de az alatti részét is láthatod.

Varázslat madzaggal

Fogj színes vagy natúr madzagot, és a végét ragasztópisztollyal rögzítsd az üveg szájánál. Ez után kezd el a madzagot körbetekerni az üvegen, szorosan mellette tartva, amíg el nem érsz az aljáig.
Itt ismét rögzítsd a ragasztóval a madzagot: máris kész a rusztikus váza, amiben a szárított virágok mutatnak a legjobban.

Mókás jelek

A fürdőszobai luxuscikkek is sokkal jobban mutatnak egy szép üvegben.

Fesd le az üres üvegeket a fürdő színeihez passzoló árnyalattal.
Különböző formákban gondolkozhatsz, lehetnek például tengeri csillagok, halak, de akár az üveg tartalmára utaló gyümölcsök vagy virágok is.

Maradék tapéta

Fogj egy szép formájú, megtisztított üveget, és a közepére ragassz egy sávban megmaradt, mintás tapétát. Ha még különlegesebbé akarod tenni, akkor a tapéta közepén egy szalagot is körbetekerhetsz, amit végül masnira kötsz.
Máris kész a mutatós, és a szoba színeivel harmonizáló virágváza vagy asztali dísz.

Mattító spray

A mattító sprayt hobbiboltokban szerezheted be. Ezzel lefújva az üveg párás, kicsit fagyott hatást kelt.
Lefújhatod vele az egészet, de papírból vagy spárgából sablont is ragaszthatsz az üvegre, hogy ezen keresztül mintát, pöttyöket, vagy akár egy nevet, feliratot fújj az üvegdíszre.

Mini kert

Ha van kézügyességed, és türelemből sem szenvedsz hiányt, az üveg belsejébe mini kertet is berendezhetsz. A gyepnek valamilyen moha felel meg legjobban, amire kis műanyag díszeket, vagy művirágokat tehetsz csipesszel.
Ha már kitapasztaltad, hogy mekkora vízmennyiséggel, hogyan tudod a mohát életben tartani, további növények beültetésével is megpróbálkozhatsz.

Tarka levelek

Válassz ki a gyűjteményedből néhány szép levelet, és ezeket ragaszd fel az üvegre. Az üveg belsejébe tegyél gyertyát, és gyönyörködj benne, ahogyan a táncoló láng különös színeket és árnyakat rajzol a leveleken keresztül. Minden évszaknak megtalálhatod a leveleit: télen az örökzöldek, ősszel az elsárgult levelek, tavasszal és nyáron pedig az üde zöld levelek kerülhetnek az üvegekre!
Ha szeretnél, az üveg külső részére néhány szárított virágot, vagy akár kisebb csigaházat, kagylót is ragaszthatsz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást