Egy nap a gyermekvasúton

Egy nap a gyermekvasúton

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Egy nap a gyermekvasúton

Egy napos, őszi hétvége tökéletes időpont lehet arra, hogy a családot, a kisebbeket és a nagyobbakat is beleértve, elvigyük egy kis nosztalgia, illetve élménykirándulásra. Ehhez nem is kell más, mint kijutni Hűvösvölgybe, és felszállni a régi „úttörővasútra”, melyet a mai napig gyerekvasutasok üzemeltetnek, persze egy kis segítséggel.

Mert hangulatos

Mindenképpen megéri a túrát, hiszen a Hűvösvölgyből induló gyermekvasút nem csak szép, hanem nagyon hangulatos is.
A rendszeresen üzemeltetett dízelvonat mellet hétvégenként, és nagy forgalom mellett üzembe helyezik a nosztalgia motorvonatot, illetve a gőzzel hajtott változatokat is, amelyek hangulatos, akár nyitott kocsikat húznak.

Kép forrása: gyermekvasut.hu

Mert hasznos

Amellett, hogy igazán hangulatos, a gyermekvasút hasznos is. Ha kirándulást tervezünk, akkor érdemes számolni vele, hiszen a Budapest és környéki természeti látványosságok, kilátók és játszóterek sokasága található a megállók közelében.
Így nem kell sem autóval végigpöfögni az utat, sem pedig a kisebb gyerekek számára megterhelő erdei menetet választani.

Mert élmény

Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy amikor egy ilyen kisvasúton utazunk az élmény, nem csak nekünk, hanem a gyerekeknek is az.
Tökéletes kikapcsolódás, amit garantáltan sokáig fognak emlegetni, és persze jó néhányszor meg is kell majd ismételni.

Mikor?

A kisvasút hétfő kivételével minden nap várja az utazókat. Természetesen telente nem olyan sűrűséggel, de azért egész évben élvezhetjük a természet közelségét egy vagonból szemlélve.
Érdemes figyelni az indulási időpontokra, hogy ne kelljen túl sokat várni a megállóban.

Hova?

A kis vonattal gond nélkül eljuthatunk a Normafára, Csillebércre, a János Hegyre és persze a Szépjuhásznéra.
Ezeken a helyeken ráadásul nem csak a buja természet, hanem kikapcsolódási lehetőségek is várnak minket, úgy, mint kilátók, játszóterek és piknikasztalok.

Kép forrása: gyermekvasut.hu

Kiknek?

Mindenkinek ajánljuk, akik nem feledkeztek meg róla, hogy milyen is gyereknek lenni. Nagycsalásosoknak kifejezetten tökéletes, hiszen sem a kicsi gyerekek, sem a nagyszülők nem fáradnak el annyira a vonatot használva.
Ráadásul a családi napijegy, mellyel oda – vissza megtehetjük az utat csupán 3500 forintba kerül, és persze tetszőleges számban meg is szakítható a vonatozás.

+tipp

Ha már családi kirándulás, akkor használjuk ki a lehetőségeket, és ne hagyjuk ki Budapest egyik nagy látványosságát, a libegőt. Erről a szerkezetről viszonylag kevesen tudnak, pedig a BKV üzemelteti, akár csak a siklót a vár oldalában.
A kétüléses székeket egy drótpályán mozgatják, ami helyenként csupán 1 – 2, máshol akár 10 méteres magasságban siklik. Eközben természetesen a minket körülvevő erdőben éppen úgy gyönyörködhetünk, mint a budapesti panorámában.
Ráadásul szintén nem egy drága mulatság, mivel a felnőtt jegy csak 800 forint, a gyerekek pedig már 500 forintért is kipróbálhatják a maradandó élményekkel kecsegtető utazást.
Egy izgalmas, egész napos körtúra keretében a kisvasúttal elindulva a János hegyi állomástól egy rövid sétával elérhető a libegő felső állomása, amivel pedig zugligetben, a 291-es autóbusz végállomásának közelében fejezhetjük be az emlékekben és vidámságban gazdag kirándulást.
Egy jó, családi időtöltéshez nem kell sok minden. Természet, látnivalók, és persze maga a család. A többi már csak ötletek kérdése.

Kép forrása: gyermekvasut.hu

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!