Gyereknapra: 5+1 cuki gyerekkönyv ovisoknak

Gyereknapra: 5+1 cuki gyerekkönyv ovisoknak

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Gyereknapra: 5+1 cuki gyerekkönyv ovisoknak

Minden gyerkőc imádja, ha a megszokottnál is több figyelmet kap és a felnőttek kedves kis meglepetésekkel lepik meg. A gyereknap szuper lehetőség arra, hogy ünnepeld a gyermekedet, gyermekeket. Az óvodáskorú picúrok számára értékes gyereknapi ajándékok lehetnek ezek a cuki könyvecskék. Szeretettel ajánljuk figyelmedbe ezeket a szívmelengető meséket. Bónuszként egy vadiúj Boribonos társasjátékot is bemutatunk neked.

Pitypang és Lili- Pitypang testvérei

Lili izgatottan várja, hogy a kistestvére megszülessen. Mivel a legkedvesebb barátja a mentett kutyusa, Piytpang, így szeretné megtalálni a kutyuli testvéreit is.

Lili nagyon vágyik arra, hogy a kis házikedvence is együtt játszhasson a testvéreivel. Ám fel kell kutatnia, hogy hol lehetnek ezek a kutyák. Ráébred, hogy a menhelyen találhat rájuk.

Ez a kedves kis történet a testvérvárás mellett a hűségről, a mentett állatok szeretetteljességéről mesél.

 

Kicsi Mimi barátai

Néha a legjobb barátok is összevesznek.

A kibéküléshez el kell jutni a felismerésig, hogy annyira hiányzik a barát, hogy már nem is fontos, miért alakult ki nézeteltérés, csak az, hogy újra együtt lehessen játszani.

Mimi nyuszika is így van Barnival, a mókusfiúval. Barni beletúr Mimi homoktortájába és kincset akar benne keresni. A kicsik összevesznek, de másnapra el is száll a haragjuk.

A Mimis mesekönyv rejt egy másik kis történetet is, amiben a kisnyuszi és barátai a bolygókkal ismerkednek meg.

 

3-5-8 perces mesék tündérekről és hercegnőkről

Mesebeli királylányokból, csodaszép ruhájú hercegnőkből. Varázserővel rendelkező tündérekből sosem lehet elég! Bizony a csodatevő, rendkívüli képeségekkel rendelkező tündérkék is tudnak veszekedni, irigykedni, versengeni, rosszalkodni és néha kicsit sírni is. Ebben a szépséges rózsaszín borítójú könyvben különböző hosszúságú mesék vannak.

A legrövidebbeket akkor érdemes felolvasni, ha nagyon álmos a kicsi, vagy ha szereti ugyanazt a történetet többször is meghallgatni.

A 3-5-8 perces mesék közt találsz tündérvitás, álomkóros királylányos, tündérhelikopteres és jégkastélyos történeteket is. Nekem az egyik kedvencem a könyvből a veszekedőszőnyeges, amiben a hercegkisasszonyok kipuffogják magukat egy heves vita után és a nagyanyóval stresszlevezetésként száguldoznak egyet az égben.

 

Csavaros történetek – Doma segít

Ezt a kis virgonc, kíváncsi csavarmanót a fantáziadús nagyapó alkotta meg.

A szerszámos műhelyben született Doma olyan cuki és szeretettel teli, hogy a család tagjává válik.

Azt tanítja meg játékos formában ez a mese, hogy a házimunka is lehet szórakoztató.

Például azért, mert amikor a csavarmanó a nagymamával porszívózik a gégecsőre állva tűzöltő lesz, a szívófejen pedig versenyautós. Minden lehet kalandos, csak fantázia kell hozzá!

Az illusztrációk érdekessége, hogy egy-egy tárgy különböző perspektívából kerül bemutatásra, így a kicsik a történet elemeinek térbeli elhelyezkedéseket is megfigyelhetik mesehallgatás közben

Szép álmokat, kicsi bocs!

Nem mindig érkeznek meg az álommanók időben, van, hogy a gyermekeknek nem sikerül könnyen elaludni.

Mindenféle rossz gondolatok gyötrik őket és szeretnék a szüleik védelmező közelségét érezni.

Ez a mackós könyv az elalvásban segít.

Gombóc maci fél egy fatörzsmackótól, így medvepapa egy megnyugtató történetet mesél a kicsinyének a legszebb közös napjukról. Arról a napról, amikor Gombóc megszületett.

Ha van kedved, beleszőhetsz a mesébe személyes elemeket is.

 

Boribon szeretetjáték

Boribon mackó sok évtizeddel ezelőtt született, de még mindig nagy népszerűségnek örvend.

Emlékszem, gyerekként én is találkoztam Marék Veronikával, aki egy Boribonos rajzot dedikált nekem.

 A régi sorozat kötetei után a múltidézés mellé a Pagony vadonatúj Boribon-történeteket is kiadott, sőt egy szuper társasjátékot is!

Az Adj egy pacsit, Boribon! egy kedves kis szeretetjáték. A játékban meg kell érinteni egymást. Megcsikizhetitek egymás tenyerét, meghúzhatjátok egymás fülét, az is lehet, hogy puszit kell adni valakinek.

Az interaktív feladatok közt össze is kell gyűjtögetni egy kis táblára Boribon hét lufiját. Az egész család élvezni fogja ezt a nevettető társasjátékot.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást