Gyerekként imádtuk ezeket! 7 felejthetetlen dal, ami idén már 20 éves

Gyerekként imádtuk ezeket! 7 felejthetetlen dal, ami idén már 20 éves

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Gyerekként imádtuk ezeket! 7 felejthetetlen dal, ami idén már 20 éves

Még ma is dúdolod azokat a dalokat, amelyekre a 90-es években roptad? Nem kell emiatt szégyenkezned, mi is imádjuk a mai napig egykori kedvenceinket, csupán azt nem értjük, hogyan szaladhatott el ilyen gyorsan ennyi év… Nosztalgiázz velünk, cikkünkben most olyan slágereket idézünk fel, amelyek idén ünneplik a 20. születésnapjukat!

Aqua – Barbie Girl

„I’m a Barbie girl, in a Barbie world. Life in plastic, it’s fantastic” – ugye ismerős ez a néhány sor? Mindannyian együtt énekeltük ezt a 90-es években a dán-norvég Aqua együttes csengő hangú énekesnőjével. Érdekesség, hogy a dal hetekig a nemzetközi  slágerlisták élén szerepelt, de azóta rendre bekerül a „minden idők legrosszabb zenéi” válogatásokba is… Mindenesetre mi a mai napig imádjuk!

Spice Girls – Spice Up Your Life

Hihetetlen, de ez a dal is immár a 20. születésnapját ünnepli. A Spice Girls a 90-es évek egyik legünnepeltebb együttese volt, énekesnői (Melanie B, Geri Halliwell, Victoria Beckham, Melanie C és Emma Bunton) később sikeres szólókarrierbe kezdtek. Annak ellenére, hogy a szövege és a dallamvilága miatt rengeteg kritikát kapott a Spice Up Your Life, még ma is szívesen táncolunk rá!

Hanson  – MMMbop

Mmmbop, ba duba dop… A 90-es évek egyik legnagyobb slágere három, kissé lányos külsejű tizenéves sráchoz, a Hanson testvérekhez köthető. Az MMMbop sikerét mi sem jelzi jobban, minthogy két Grammy-díjra is jelölték. A fiúk ma már jóképű családapákká váltak, örökzöld dalukat pedig még ma is hallhatjuk a rádiókban.

Backstreet Boys – Everybody (Backstreet’s Back)

Természetesen nem maradhat ki a listáról 1997 egyik legnagyobb slágere, a Backstreet Boys immár legendássá vált dala, az Everybody (Backstreet’s Back). A dalszövegénél talán csak a videóklip felejthetetlenebb: a fiúk zombiként, múmiaként és vámpírként táncolnak egy elhagyatott házban.

Céline Dion – My Heart Will Go On

Nem kérdés, ha ikonikus filmzenékről esik szó, akkor meg kell említenünk a Titanic betétdalát. Szinte hihetetlen, de a My Heart Will Go On ma már 20 esztendős. A Grammy- és Oscar-díj-nyertes dalt szinte rojtosra játszották a rádiók. Feldolgozásával többen próbálkoztak, de csak kevesek tudták felvenni a versenyt Céline Dion hangi adottságaival.

Savage Garden – Truly Madly Deeply

A 90-es évek egyik legmeghatározóbb romantikus dalát az ausztrál popduónak, a Savage Gardennek köszönhetjük. „I want to stand with you on a mountain. I want to bathe with you in the sea.” – ehhez hasonló soroknál nem is tudnánk elképzelni szebb szerelmi vallomást. Darren Hayes őrültem szexi hangjától pedig a mai napig elolvadunk…

The Verve – Bitter Sweet Symphony

Egy újabb ikonikus felvétel ünnepli idén a 20. születésnapját. A The Verve együttes Bitter Sweet Symphony című dalát Mick Jagger és Keith Richards írta – már csak ezért sem csodálkozunk hatalmas sikerén. Még a megjelenés évében számtalan díjat besöpört, jól ismert dallamát pedig azóta is rengeteg filmben, reklámban felfedezhetjük.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást