10 jel, amiből tudhatod, hogy gyenge a gyermeked immunrendszere

10 jel, amiből tudhatod, hogy gyenge a gyermeked immunrendszere

Címlap / Életmód / Egészség / 10 jel, amiből tudhatod, hogy gyenge a gyermeked immunrendszere

Nincs annál rosszabb, amikor a gyerekeim betegek. Tehetetlennek érzem magam ilyenkor, és folyton csak aggódom. Valószínűleg nem vagyok ezzel egyedül. Amikor egy gyermeknél egy évben többször is jelentkezik a nátha, vagy valamilyen súlyosabb felső légúti megbetegedés, gyanakodni kell arra, hogy valami nincs rendjén az immunrendszerével. Lássuk, mik azok a tünetek, amelyek gyanakvásra adnak okot.

Az immunrendszer a szervezetünk védekezőrendszere. Az a feladata, hogy megóvja és fenntartsa az egyensúlyt az idegen sejtekkel, kórokozókkal szemben. Abban az esetben, ha az immunrendszer nem működik megfelelően, akkor a szervezetünk nem képes küzdeni a fertőzések ellen. Egész életünkben körülvesznek bennünket a kórokozók, és, ha nem vagyunk felkészültek, bizony elhatalmasodhatnak rajtunk a betegségek.

Az immunrendszerünknek a gyomorsavban, a bélrendszerben, azaz a bélflóra baktériumaiban, a bőrön, a vizeletben és a könnyekben kell keresni elsődleges védelmi vonalát, a sejtek szintjén pedig a fehérvérsejtek jelentik a védekezőrendszer katonáit. Ezek a sejtek küzdenek a vírusok, a baktériumok és más kórokozók ellen, mégpedig úgy, hogy ellenanyagokat termelnek, körbeveszik és felfalják az ellenséges sejteket.

A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
«Előző
1/7
Következő»

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!