Ezektől a szexuális problémáktól szenved a legtöbb nő és férfi

Ezektől a szexuális problémáktól szenved a legtöbb nő és férfi

Címlap / Szerelem / Szex / Ezektől a szexuális problémáktól szenved a legtöbb nő és férfi / 2. oldal

Mi a helyzet a férfiakkal?

Férfiaknál leginkább a korai magömlés fordul elő, melynek a kudarctól való félelem a leggyakoribb oka, vagy a merevedési zavar, ami mögött legtöbbször a bizonytalanság áll. Ezek a férfiak mindig egy erős belső szorongással és teljesítménykényszerrel érkeznek a terápiába. Vagy elvesztették a feleségüket, vagy félnek, hogy elveszítik, esetleg meg akarnak neki felelni, vagy szeretnének egy kiegyensúlyozott kapcsolatot, de nem bíznak magukban.

„Érdekes, hogy legtöbbjük az élet más területén kifejezetten sikeres, mégis az intimitásában bizonytalanok. Ezeknél a férfiaknál ott van egy megdolgozásra váró markáns anya-fia kapcsolat, ahol anya mindig megmondja a tutit.”

„Ha ez a férfi szeretné levetkőzni a gátakat, amik a merevedési zavart okozzák, de napi háromszor fel kell hívnia az anyját, mert az beteg, öreg stb. – nem fogunk tudni eredményeket elérni a terápiában” – árulja el a szakember, majd hozzáteszi: „Aki szoros kötődésben van az anyjával, annak az életében egy markáns szeletet fog kihasítani, hogy Ő anya kisfia. Éppen ezért sokszor adok nem szexszel összefüggő házifeladatokat, például, hogy válasszon ki 3 életterületet, ahol tudatosan kifordul ebből a kisfiú szerepből és felvállal egy önazonosabb minőséget.

Ha sikerül meghúznia a határait, az az intimitásra is pozitív hatással lesz”

Amíg a saját szexualitásunkba tudat alatt beépül a szégyen, az undor vagy a kudarctól való félelem, addig ugyanúgy tartani fogunk egy szakembertől, mint egy új lehetőségtől. Rengeteg film és mese azt sugallja, hogy ha szerelmes leszel azzal együtt jár a jó szex is, pedig a valóságban ez nem feltétlenül van így. Lehet jó a kapcsolat, ha hiányzik a vágy, meg kielégítő a szex, ha nincs benne érzelem.

Ezekkel a helyzetekkel viszont már nehezebben boldogulunk. Csak akkor kezdünk el gondolkodni, hogy valami nem oké, ha már konkrét tünetek jelennek meg. Sajnos nincs benne a köztudatban, pedig a szexualitás egy tudatosan fejleszthető terület, ami ugyanannyira lehet traumatikus és fájdalmas, mint amennyire gyönyörteli és kielégítő.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást