Ezektől a szexuális problémáktól szenved a legtöbb nő és férfi

Ezektől a szexuális problémáktól szenved a legtöbb nő és férfi

Címlap / Szerelem / Szex / Ezektől a szexuális problémáktól szenved a legtöbb nő és férfi

Bizonyára sokan tapasztalnak életük során kisebb-nagyobb elakadásokat a szexualitásukban, a kérdés, hogy mikor jön el az a pont, amikor érdemes szakemberhez fordulni?

Csörgits Kinga szexuálterapeuta

Csörgits Kinga szexuálterapeuta szerint orgazmuszavar, korai magömlés és merevedési zavar vezeti a toplistát a leggyakoribb szexuális elakadások között. Elárulja, hogy hogyan előzhetjük meg a hálószobai kudarcélményeket.

Amikor valaki megérkezik a terápiába 4 területet vizsgálnak meg: az identitást, melynek része a szülőkkel való kapcsolat, a világnézet, a nőkről és férfirakról alkotott kép, a szeretetnyelv, stb., a jelenlegi kapcsolat minőségét, vagy a hiányát, a lehetséges egészségügyi vonatkozásokat és a páciens saját magával való kapcsolatát. 

A nők gyakori szexuális problémái
Izusek/istockphoto.com

A nők leggyakoribb problémái

Nőknél gyakori, hogy vagy egyáltalán nem volt még orgazmusa, vagy magának képes örömet okozni, de partneri viszonyban már nem, vagy csak nagyon nehezen. A szakember szerint az orgazmuszavaros képletek mögött legtöbbször egy érzelmileg elérhetetlen szülői minta áll.

„Az a nő, aki nem képes megengedni magának az orgazmust, az sérült az intimitásban, a szeretetnyelvben, és komoly kötődési zavarai vannak. Fél elengedni magát, és a gátak miatt nem ismeri a saját vágyait, a testét és a határait sem.”

„Gyakran előfordul, hogy a nő meg akar felelni a férfinak, és az ő kielégülését előrébb helyezi a sajátjánál. Emellett transzgenerációs minták is bekapcsolhatnak, amiket az anyától, nagymamától hozunk. Ilyen sztereotípiák például a “Minden férfi csak azt akarja” vagy “Egy nő ne élvezzen” és még sorolhatnám. Ezeknek a mintáknak tudat alatt próbálunk megfelelni, ami szintén elakadásokhoz vezet.” – jegyzi meg a szakember. 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást