Gombás pite

Gombás pite

Címlap / Életmód / Receptek / Gombás pite

A pitét bármivel megtölthetjük. Legtöbbször édesen esszük. Most gombás tölteléket ajánlunk hozzá.

Hozzávalók:

  • 2 tekercs leveles tészta
  • 1 kg gomba
  • 1 darab vöröshagyma
  • 5 dl szójatej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • petrezselyem
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

Hámozd meg a gombát és vágd fel kis szeletekre. Hevíts serpenyőben egy kevés olívaolajat, és és tedd bele párolódni a gombát sóval és apróra vágott hagymával.

Készítsd besamel mártást a vaj, a liszt és a szójatej felhasználásával. Add hozzá a párolt gombát. A leveles tésztát terítsd szét egy piteforma alján, és keverd bele a gombás-besameles masszát.

A tetejére szórj zsemlemorzsát. 180 fokon 40 percig süsd.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!