Ha egy egyszerű gyorsan elkészíthető desszertre vágysz, akkor készítsd el receptajánlatunkat, a Gesztenyés-meggyes palacsintát!
Hozzávalók (10-12 darabhoz):
A palacsintához:
2-3 tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
25-30 dkg liszt
pici só, pici cukor
A töltelékhez:
25 dkg gesztenye
10-15 dkg kimagozott meggy
rum vagy rumaroma, fahéj, vaníliáscukor
Elkészítés:
A tojásokat keverőtálba tesszük, felverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett óvatosan hozzáadjuk a lisztet, úgy hogy ne csomósodjon össze. Ezután kisütjük a palacsintákat.
Töltelék:
A gesztenyemasszát lereszeljük, a kimagozott meggy levét megnyomkodjuk, hozzáadjuk a masszához és rummal, fahéjjal, vaníliáscukorral ízesítjük. Betöltjük a palacsintába, tejszínhabbal és porcukorral díszítjük.