Gesztenyés-meggyes palacsinta

Gesztenyés-meggyes palacsinta

Címlap / Életmód / Receptek / Gesztenyés-meggyes palacsinta

Ha egy egyszerű gyorsan elkészíthető desszertre vágysz, akkor készítsd el receptajánlatunkat, a Gesztenyés-meggyes palacsintát!


Hozzávalók (10-12 darabhoz):

A palacsintához:

2-3 tojás

3 dl tej

2 dl szénsavas ásványvíz

25-30 dkg liszt

pici só, pici cukor

A töltelékhez:

25 dkg gesztenye

10-15 dkg kimagozott meggy

rum vagy rumaroma, fahéj, vaníliáscukor 
 

Elkészítés:

A tojásokat keverőtálba tesszük, felverjük, majd hozzáöntjük a tejet és a vizet, majd folyamatos kevergetés mellett óvatosan hozzáadjuk a lisztet, úgy hogy ne csomósodjon össze. Ezután kisütjük a palacsintákat.

Töltelék:

A gesztenyemasszát lereszeljük, a kimagozott meggy levét megnyomkodjuk, hozzáadjuk a masszához és rummal, fahéjjal, vaníliáscukorral ízesítjük. Betöltjük a palacsintába, tejszínhabbal és porcukorral díszítjük. 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!