Stílus / Test

Gél lakk, zselé vagy porcelán? Ezek alapján eldöntheted, melyik felel meg az igényeidnek

Manikűr

Gél lakk

A gél lakk egyfajta átmenetet képez a mezei lakkok és a műkörmök között. Előnyei közé sorolható, hogy sokkal tartósabb, mint egy sima körömlakk, átlagosan 2-3 hétig biztosan tart, de akár tovább is, egyedül a lenövéssel kell számolni. Ma már rengeteg színvariáció áll rendelkezésre, és több márka kínálatából is választhatunk.

A gél lakk érdekessége, ami miatt eltér a mezei lakkoktól, hogy fényre köt, így fixálni csak speciális lámpa segítségével lehet.

Sajnos azonban vannak hátrányai is, hiszen a hő hatására, illetve az eltávolító procedúrának köszönhetően vékonyíthatja a körmöt, így alkalmazását kifejezetten azoknak ajánljuk, akiknek erős és ápolt körmeik vannak.

Erősített gél lakk: Jó hír azonban a vékony körmökkel rendelkezőknek, hogy létezik erősített gél lakkozás is, ami annyit tesz, hogy a gél lakk réteg alá felkerül egy vékony erősítő zselé réteg.

Így a körmöt nem éri közvetlen megterhelés, illetve sokkal tartósabbá válik, nem fog olyan könnyen letörni vagy berepedni!

Shellac: Itthon még kevésé ismert, és a használóit is élesen megosztja. Vannak, akik erre esküsznek a gél lakkal szemben, mások túlárazott imitációnak tartják. Kikértük több szakértő véleményét is, és egy dologban egyetértettek, hogy valóban tartósabb, akár 4 hétig is tökéletesen kibírja, azonban a lenövés miatt így is előnytelenné válik előbb-utóbb.

A cikk még nem ért véget! Lapozz egyet ide kattintva >>

Zselés műköröm

A zselés műköröm egy speciális zselé anyagból készül, mely hasonlóan a gél lakkhoz, szintén fényre köt. Többféle alapszín létezik belőle, mint a víztiszta, fehér, rózsaszín vagy tejfehér, de ráfesteni is lehet más színekkel. Előnye, hogy roppant tartós és újratölthető, tehát akár hónapokig viselhető.

Amiért sokan szeretik még, hogy ad egyfajta természetes rugalmasságot a porcelán műkörömmel ellenben, illetve, hogy sima lakkal annyiszor színezhető újra, ahányszor csak szeretnénk.

Hátránya azonban, hogy az eltávolítása roppant körülményes, és nagyon megterhelő a köröm számára, hiszen csak reszeléssel távolítható el, amivel a körömfelület is sérül, így könnyen elvékonyodhat, töredezetté válhat. Érdemes olykor szünetet tartani a viseletében, kihagyni pár hetet, amíg a köröm megerősödik újra, illetve a körömerősítő vitamin is rengeteget segíthet!

Porcelán műköröm

A porcelán műkörmöt sokan összetévesztik a régi, boltban kapható, előre készített műkörmökkel, amiket ragasztóval erősítettek a saját körömhöz. A mai porcelán műköröm ugyan úgy építéssel készül, mint a zselés, csak ez por alapú a technikája. A legnagyobb eltérés a zseléssel ellenben, hogy a porcelánból létezik levegőre és fényre kötő verzió is! Egy speciális liquid” folyadékkal kell elkeverni a port a megfelelő arányban, így formázhatóvá válik.

Sokan esküsznek a porcelán műkörömre, mert jóval erősebb és strapabíróbb, illetve tartósabb is, mint a zselés, azonban a keménysége révén törékenyebb is. Elég egyetlen „jól irányzott” mozdulat, és azonnal letörik, ami nem kellemes érzés. Így ezt a megoldást kifejezetten azoknak ajánljuk, akik nem végeznek különösebb fizikai munkát, és nem éri nagyobb terhelés a körmeiket.

Mindettől függetlenül a porcelán mellett szól, hogy sokkal simább és szebb felület alakítható ki a segítségével, mint a zselés verzió esetében!

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást