Stílus / Test

Gél lakk, zselé vagy porcelán? Ezek alapján eldöntheted, melyiket akarod

Gél lakk, zselé vagy porcelán? Ezek alapján eldöntheted, melyiket akarod

Gél lakk

A gél lakk egyfajta átmenetet képez a mezei lakkok és a műkörmök között. Előnyei közé sorolható, hogy sokkal tartósabb, mint egy sima körömlakk, átlagosan 2-3 hétig biztosan tart, de akár tovább is, egyedül a lenövéssel kell számolni. Ma már rengeteg színvariáció áll rendelkezésre, és több márka kínálatából is választhatunk.

A gél lakk érdekessége, ami miatt eltér a mezei lakkoktól, hogy fényre köt, így fixálni csak speciális lámpa segítségével lehet.

Sajnos azonban vannak hátrányai is, hiszen a hő hatására, illetve az eltávolító procedúrának köszönhetően vékonyíthatja a körmöt, így alkalmazását kifejezetten azoknak ajánljuk, akiknek erős és ápolt körmeik vannak.

Erősített gél lakk: Jó hír azonban a vékony körmökkel rendelkezőknek, hogy létezik erősített gél lakkozás is, ami annyit tesz, hogy a gél lakk réteg alá felkerül egy vékony erősítő zselé réteg.

Így a körmöt nem éri közvetlen megterhelés, illetve sokkal tartósabbá válik, nem fog olyan könnyen letörni vagy berepedni!

Shellac: Itthon még kevésé ismert, és a használóit is élesen megosztja. Vannak, akik erre esküsznek a gél lakkal szemben, mások túlárazott imitációnak tartják. Kikértük több szakértő véleményét is, és egy dologban egyetértettek, hogy valóban tartósabb, akár 4 hétig is tökéletesen kibírja, azonban a lenövés miatt így is előnytelenné válik előbb-utóbb.

Zöld gél köröm
istockphoto

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást