A gardrób új ruhája – DIY szekrényfelújítás kezdőknek

A gardrób új ruhája – DIY szekrényfelújítás kezdőknek

Címlap / Otthon / Hobbi / A gardrób új ruhája – DIY szekrényfelújítás kezdőknek

A gardrób új ruhát kapott. Az egyszerű bükk helyett egy még egyszerűbb, fehér színben! Semmi, de semmi extra nem történt, csak átfestettem az unalmas, legkamubb bükk hatású, laminált forgácslapból készült szekrényemet, aminek szerintem nagyon is előnyére vált a csere és a helység ezzel teljesen átlényegült!

Nincs mit ezen nagyon részletezni. Adott volt egy gardrób, ami színvilágban abszolútdenem passzolt az egyáltalánsemmisenem-hez, de leginkább a hozzá legközelebb található nemrég átalakított fürdőszobához és a hálóhoz nem, melyből a gardrób nyílt.

Így nézett ki festés előtt:

A bútorgombok ezüstözött műanyag gombok voltak. Na, azt hiszem ezek napi fogdosása a fiókok és a szekrény ki-, benyitogatása során döbbentem rá, hogy sürgősen le szeretném cserélni őket!

Gardrób Makeover

Nincsen festés előcsiszolás nélkül, így első lépésben kénytelen voltam egy kis port csinálni. Na, nem kell azt hinni, hogy nekifeszültem a felületnek a csiszológéppel: hivatalos nevén egy „csiszoló tuskóval” és egy közepes erősségű csiszolópapírral (kb 100-as) feldörzsöltem a bútorlapokat. Műanyag bevonat lévén kell, hogy valamilyen tapadási felülete legyen a bútorlapnak, ezért a csiszolás. Az alapos portalanítást, majd egy száraz ruhával való áttörölgetést követően így jöhetett a festés. A fürdőszoba átfestésnél használt festéket, a TRINÁT UNITOP-ot használtam most is, ami két rétegben került a felületre. A festés gyorsan ment: az UNITOP, vizes bázisú festék lévén gyorsan száradt – 2 óra elteltével jöhetett a második réteg festék.

Ilyen lett egy réteg festék után:

Műanyag felületnél én az UNITOP-ot híd anyagként szoktam használni. Ez azt jelenti, hogy univerzális tapadóképességét kihasználva elsőként ez kerül a bútorra, majd a későbbi ütések, karcok elkerülése érdekében egy oldószeres zománc réteget is ráfestek. Ehhez most a Trinát matt oldószeres zománcfestékét használtam, de a selyemfényű verziót is érdemes kipróbálni.

Miután minden megszáradt, lényegében kész voltam. A műanyag bútorgombokat lecseréltem kerámiára, amiket az AURA egzotikus lakberendezési üzletből szereztem be jóval kedvezőbb áron, mint a nagy plázákban található enteriőr shopokban kaphatóakat.  Az eddigi raktárjellegű gardróbot teljesen felszámoltam, és mindehhez nem kellett semmi mást tennem, mint átfestettem a bútort. A gombokhoz igazítva a helység kapott még egy kis keleties dekorációt is.

Aztán bekerült a helyére a bronzlábú fellépő is, és már szinte úgy éreztem magam az új gardróbban, mint Carrie Bradshaw – csak épp a kék Manolo Blahnik cipő hiányzott, na de sebaj, megleszünk anélkül is! 🙂

Üdv, Borsa

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást