Így újítsd fel a fürdőszobádat bontás nélkül

Így újítsd fel a fürdőszobádat bontás nélkül

Címlap / Otthon / Dekor / Így újítsd fel a fürdőszobádat bontás nélkül

Ronda csempékre

A legtöbbeknek egy, de igen komoly problémája van a fürdőszobával: utálják a csempét. Márpedig a régi csempe leverése, a leverés után a fal javítása majd az új csempe feltétele nem kis felfordulással jár, nem is beszélve arról, hogy mennyire drága a jó minőségű és divatos burkolat.

Nem csoda, hogy jelentkezett az igény egy átmeneti megoldásra, és a piac válaszolt is rá: a csempematricák vagy a csempék lefestése tökéletes megoldás, ha néhány évig kitartó megoldást keresel, lehetőleg kevés pénzből és kis felfordulás árán.

Festés esetén mindössze arra kell figyelned, hogy használj alapozóhidat, ami biztos tapadást ad a festéknek, aztán gyakorlatilag jöhet bármilyen festéktípus, hogy milyen felületet és színt szeretnél, az csakis a fantáziádon múlik. Érdemes azonban tervezéskor figyelembe venni, hogy a festék nem fogja eltüntetni a csempe kidomborodó mintáit – ha vannak ilyenek – és természetesen az egyes csempék alakja is ugyanolyan marad, így lehet, hogy valami nagyon jól mutat például metrócsempén, de a te négyzet alakú csempéiden más lesz a befutó.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A matrica előnye, hogy relatíve gyorsan felrakható és legalább ilyen könnyen eltávolítható, bár kevésbé haladós, mint a hengeres festés. A festék ugyanakkor, bár a bontáshoz-burkoláshoz képest szintén jóval kisebb macera, igényel némi száradási időt, így bele kell kalkulálni, hogy egy-két napig nem tudjátok majd használni a fürdőszobát.

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást