Otthon / Dekor

Újítsd fel a fürdőszobádat bontás nélkül

Ronda csempékre

A legtöbbeknek egy, de igen komoly problémája van a fürdőszobával: utálják a csempét. Márpedig a régi csempe leverése, a leverés után a fal javítása majd az új csempe feltétele nem kis felfordulással jár, nem is beszélve arról, hogy mennyire drága a jó minőségű és divatos burkolat.

Nem csoda, hogy jelentkezett az igény egy átmeneti megoldásra, és a piac válaszolt is rá: a csempematricák vagy a csempék lefestése tökéletes megoldás, ha néhány évig kitartó megoldást keresel, lehetőleg kevés pénzből és kis felfordulás árán.

Festés esetén mindössze arra kell figyelned, hogy használj alapozóhidat, ami biztos tapadást ad a festéknek, aztán gyakorlatilag jöhet bármilyen festéktípus, hogy milyen felületet és színt szeretnél, az csakis a fantáziádon múlik. Érdemes azonban tervezéskor figyelembe venni, hogy a festék nem fogja eltüntetni a csempe kidomborodó mintáit – ha vannak ilyenek – és természetesen az egyes csempék alakja is ugyanolyan marad, így lehet, hogy valami nagyon jól mutat például metrócsempén, de a te négyzet alakú csempéiden más lesz a befutó.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

A matrica előnye, hogy relatíve gyorsan felrakható és legalább ilyen könnyen eltávolítható, bár kevésbé haladós, mint a hengeres festés. A festék ugyanakkor, bár a bontáshoz-burkoláshoz képest szintén jóval kisebb macera, igényel némi száradási időt, így bele kell kalkulálni, hogy egy-két napig nem tudjátok majd használni a fürdőszobát.

Csak semmi óvatoskodás a tapétával!

A vizes helyiségekben is kapható tapéták piaca ma már igen széles, és ha elnézzük a lakberendezők tippjeit, gyakorlatilag egyetlen szabály van: ne óvatoskodj. A gyönyörű minták akkor működnek, ha tényleg belecsapsz a lecsóba, és magabiztosan használod őket.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 

Ne ijedj meg attól, hogy egy kis helyiségben használod őket, engedd, hogy átvegyék az uralmat, és a kiegészítőket is igazítsd hozzájuk. Ennél egyszerűbb módja nincs, hogy valóban drámai változást érj el a fürdődben nagyobb felfordulás vagy bontási munkák nélkül. További előnye még, hogy viszonylag könnyen eltávolítható, és bár a jó minőségű tapéta sem filléres tétel, ha néhány év múlva megunod, leveheted és feltehetsz a helyére akár egy másik mintát, ami tetszik, vagy ami követi az aktuális trendeket.

Csapj le egy jó csapra!

A csaptelepek és szaniterek kicserélése egy viszonylag egyszerű, ám annál látványosabb különbséget jelentő művelet, amit érdemes lehet vízvezeték-szerelőre bízni, de ha van egy kis gyakorlatod, akkor akár saját magad is elvégezheted.

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ha alapvetően nincs bajod a fürdőszobáddal, de egy kis karaktert szeretnél adni neki, vagy egy izgalmas fókuszpontra vágysz, akkor ruházz be egy dizájner csapra, vagy akár keress egy antik darabot. A szaniterek tekintetében ugyanez a helyzet: attól függően, hogy milyen hatást szeretnél elérni, választhatsz egy egészen modern darabot, de akár egy régi mosdótál alját is kivágathatod egy szakemberrel.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást

    Bien.hu

    FREE
    VIEW