Az ösztönzés és az intuíció arkangyala – Így kérj segítséget tőle

Az ösztönzés és az intuíció arkangyala – Így kérj segítséget tőle

Címlap / Életmód / Ezotéria / Az ösztönzés és az intuíció arkangyala – Így kérj segítséget tőle

A hírnök

Gábriel Isten hírnöke, az ösztönzés és az intuíció forrása. Nevének jelentése: „Isten hatalmas”, „Isten az én erőm”. A „Gábri” azt jelenti: vezető, az „el” pedig azt, hogy ragyogás, fényesség; tehát az egész szó szerint: „a fény vezetője”.

Hírnökként jelenik meg a Bibliában. Szerepének legismertebb példája, amikor hírül viszi Máriának, hogy gyermeke fog születni, aki Jézus Krisztus, a Megváltó lesz. Később Erzsébet és Zakariás előtt is megjelent, hogy felkészítse őket Keresztelő Szent János születésére.

Ő adott hírt a pásztoroknak Jézus világra jöveteléről, figyelmeztette Máriát és Józsefet, amikor Heródes katonái az újszülött után kutattak, és a feltámadás után ő görgette el a Jézus sírját lezáró követ. Jeanne d’Arcot is ő kereste fel, és buzdította, hogy támogassa a trónörököst, és bátran szálljon szembe az Orleans-t fenyegető britekkel.

A világ összes nyelvét ismeri, Józsefnek egyetlen éjszaka alatt megtanította azt a 70 nyelvet, amelyet Bábel tornyánál beszéltek.

Mohamed és Mózes

Az iszlám vallásban Gibrail vagy Dzsibríl a neve. Mohamed prófétának is megjelent. Lediktálta neki a Korán szövegét.

Mindig más formát öltött: például egyszer széttárt szárnyakkal állt elé, alakja betöltötte az eget, máskor egy felhőben bukkant elő.

Az ő ajándéka volt a Kába kő, amely eredetileg fehér volt, amíg magába nem szívta az emberiség bűneit, és feketévé változott. 

Gábriel támogatta Mózest a Tóra megírásában. Isten 79 angyalt küldött vele Mózeshez.

Az angyalok Isten aspektusait jelképezték, és összesen 124 szót adtak át Mózesnek, aki minden egyes szóval magasabb szintre lépett, majd meglátta a tökéletes világosságot

Az érzelmek arkangyala

Gábrielt összefüggésbe hozzák a Holddal, például változékony alakja miatt. Ő a patakok, folyók, tengerek és óceánok őrangyala, oltalmazza a vizeken utazókat.

A vízhez és a Holdhoz társítjuk az érzelmeket, így Gábrielt az érzelmek arkangyalának is nevezzük. Mivel a Hold a nőiesség szimbóluma, ezért védelmet nyújt a nőknek és a férfiak női aspektusainak.

A vallásos művészetben egy szál liliommal vagy egy harsonával ábrázolják. Jogart, lándzsát és pajzsot is szokott a kezében tartani.

Leonardo da Vinci, Rubens, Barbieri, Angelico képein látható. 

Kérés Gábrielhez

Úgy gondolunk rá, mint aki örömöt, szeretetet, boldogságot és reményt hoz nekünk. Jelen van az újrakezdésnél, a megfiatalodásnál, a feltámadásnál és az újjászületésnél.

A várandósság és a szülés során támogatja az anyákat. Segít akkor is, amikor egy nő gyermekre vágyik. Ő válogatja ki, hogy kik érkezzenek le a földre. A gyerekeknek születés előtt elmondja, milyen feladat vár rájuk itt a földön, majd megesketi őket, hogy titokban fogják tartani ezt a tudást.

Kérésének ad nyomatékot, amikor a kicsi ajkára illeszti az ujját, ezért van az orrunk alatt mélyedés. Segít abban, hogy látomások révén betekintést nyerhessünk a jövőbe, értelmezni tudjuk a jóskártyák, az álmaink és a látomásaink üzeneteit. Szembeszáll a gonosszal is.

Hívhatod, amikor valami a kedvedet szegi, ha kétségeid és félelmeid vannak, vagy útmutatásra, megérzésre van szükséged. Amikor úgy érzed, hogy kilátástalan a helyzeted, vagy beleuntál valamibe, megkérheted Gábrielt, hogy segítsen új életet kezdeni.

Levélírás Gábrielnek

Mivel hírnök, ezért hasznos módszer a vele való kapcsolatfelvételhez a levélírás.

Kezdheted „kedves Gábriel” megszólítással, és írhatsz személyes hangvételben. Kérhetsz tőle segítséget úgy, hogy megírod a gondodat és a kérésedet.

Végül biztosítod őt a szeretetedről. Bármilyen papírt és tollat használhatsz, akár jó minőségűt is.

A küldéshez keresned kell egy meghitt helyet, lehetőleg a szabadban, ahol elégeted a levelet, miközben magadban hálát adsz az arkangyalnak.

Utólag kifejezheted a köszönetedet és a háládat is ugyanezzel a módszerrel. 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!