A szárnyasok nagyon jól működnek gyümölcsökkel összesütve. A körtét és almát most borban fogjuk megpárolni, majd a pirított csirkemell csíkokkal forgatjuk össze. Rozmaringgal fűszerezzük és kéksajttal szórjuk meg a tetejét.
Hozzávalók
1 csirkemellfilé vagy 6 csirke alsócomb filé
pár kanál olívaolaj
só
frissen őrölt bors
5 dkg vaj
2 db körte
2 db alma
1 ek juharszirup
1 ek apróra vágott rozmaringlevél (friss híján szárított)
10 dkg kéksajt
4 ek fehérborecet (vagy fehérbor)
Elkészítés
A csirkehúst vágd csíkokra, sózd-borsozd és pirítsd meg egy kevés olajon egy serpenyőben. A körtét és az almát kockázd fel, pirítsd meg őket egy kevés vajon, majd öntsd fel a borral vagy a borecettel, és főzd néhány percig. A gyümölcsöket forgasd össze a csirkehússal, a juharsziruppal és a rozmaringgal, tálalás előtt pedig morzsold rá a kéksajtot.
Tipp: Tálalhatod salátaágyon, párolt spárgával.