Hozzávalók:
– egy csomag rukkola vagy zsenge spenót
– 35 dlg füstölt pulyka vagy kacsamell, szeletelve
– 1 közepes piros paprika, csíkokra vágva
– pár szál friss koriander apróra vágva
– 100ml mogyoróolaj vagy repceolaj
– 50ml narancslé
– egy nagy kanál méz
– 3 evőkanál. citromlé
– 1 evőkanál. Dijoni mustár
– 1 kiskanál őrölt kömény
– fél kiskanál só
– egy csipet őrölt fekete bors
– 4 narancs, meghámozva és szeletekre bontva
Elkészítése:
1. Egy nagy tálba dobjuk bele a rukkolát, a szeletelt pulykasonkát, a paprika csíkokat és a koriandert.
2. Egy kis tálba tegyük bele a narancsot, az olajat, narancslét, mézet, citromlevet, mustárt, köményt, sót és borsot. Fedjük le és alaposan rázzuk össze. A salátára szitáljuk ezt az öntetet.
3. Tálaljuk a salátát és díszítsük a narancs szeletekkel. Maximum 2 hétig a hűtőszekrényben eláll.