Fürdőszoba átalakítási tippek

Fürdőszoba átalakítási tippek

Címlap / Otthon / Dekor / Fürdőszoba átalakítási tippek

Egy kis átalakítás is nagy hatással lehet a fürdőszobára, ráadásul a napi rutint is megkönnyítheti.

Általában szeretünk időt eltölteni a fürdőszobában, vagy itt relaxálunk, vagy itt szépülünk, ezért annyira fontos, hogy minden kéznél legyen, mégis kellemes és hangulatos helyisége legyen a lakásnak.
Az alábbi tippeket mindenképp vedd számításba, amikor a fürdőszobád átrendezését tervezed. Sokszor a befektetett pénznél fontosabbak a jó ötletek és az alapos megfontolás.

1. Növeld a teret

Ha kevés hely áll rendelkezésedre, az bizony probléma – persze kis tereket is lehet a lakás hangulatos ékkövévé változtatni. Ha van mód rá, érdemes kiterjeszteni a fürdőszoba teret minden irányban. A nagyobb hely növeli a lehetőségeket, kényelmesebbé teszi a midennapi rutint.

Ha lehetőség van rá, üss ki ablaknak való helyet a falon, így még több természetes fény áramlik be, így nyitottabb érzeted lesz. Ügyelned kell a megfelelő ablak kezelésre, mert bár szeretnéd ha a fény be tudna áramlani, de magánéletedet is meg szeretnéd őrizni. Ezért vagy fényáteresztő szalagfüggönyt, vagy rolót szerelj fel rá.  Tetőablak is jó megoldás, ha a tetőtéri fürdőszobáról van szó.

2. Tároló helyek

Mivel a legtöbb embernek rengeteg higiéniai és szépségápoló terméke van, a fürdőszoba a legalkalmasabb ezek tárolására. A fürdőszobaszekrények, fiókok, polcok mind jó tároló megoldások. Ha fel szeretnéd újítani a régi fürdőszobaszekrényeidet, cseréld le a gombjait, vagy előlapjait vonzóbb újabbakra. A polcokra elhelyezhetsz dekoratív (színes, fonott, vászon, semleges színű) dobozokat, amelyekben az apróságokat tárolhatod.

3. Padlóburkolat

A kerámiapadló általában jó választás, ráadásul rengeteg színben és mintában kapható. Egy természetes elefántcsont vagy gyöngyszín megtartja a fürdőszoba világosságát és fényét.
Ha úgy gondolod, hogy a kerámia túl hideg ahhoz, hogy rajta járkálj, akkor építs alá padlófűtést, így az egész fürdőszobában télen is kellemes meleg lesz. Ha nem így döntenél, akkor bizonyos stratégiai helyekre helyezz fürdőszoba szőnyegeket.

4. Pihentető környezet

Ha a tér megengedi, helyezz a fürdőszobába egy kényelmes széket, hogy szünetet tudj venni egy kellemes pihentető fürdőzés után. Egy forró nyugtató teát is elfogyaszthatsz itt, így otthonodban átélheted az igazi felüdülést.

Fontos a lágy, pihentető színek választása a fürdőszobában. Egy semleges padlószínhez választhatunk világos tartozékokat (törölközők, függönyök, vázák), így felélénkíthetjük azonnal a meglevő dekorációt.

Érdemes két típusú világítótestet felszerelni (esetleg változtatható intenzitású pontenciómétereset), egy gyengébb fényűt a pihentető fürdőzésekhez, és egy erősebb fényűt a reggeli készülődésekhez.

Töltsd meg a szobát illatos gyertyákkal, növényekkel, virágokkal és művészi dekórelemekkel. Mindezek az extra tartozékok szépítik a helyiséget.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást