6 frizura, amit idén tavasszal ki kell próbálnod

6 frizura, amit idén tavasszal ki kell próbálnod

Címlap / Stílus / Haj / 6 frizura, amit idén tavasszal ki kell próbálnod

Úgy tűnik, vége azoknak az örökkévalóságnak tűnő időknek, amikor a hosszú haj állt a reflektorfényben. Akár a pixie, akár a bubi mellett döntesz, vagy esetleg csak néhány centi lenyeséséig merészkedsz, érezni fogod: idén minden a rövid(ebb) tincsekről szól. Összeszedtük, milyen trendi fazonokat javasol Cameron Diaz és Jennifer Aniston hajszakértő stylistja, Raphael Reboh!

Aszimmetrikus pixie

A pixie abszolút reneszánszát éli. Legújabb változata azonban modern felhanggal kecsegtet: Raphael előszeretettel hagyja hozzá hosszúra a frufrut, mégpedig féloldalasan egészen a szemig érő formában.

Ne csodálkozz, ha az elképzelt forma hasonlít valakinek a fizimiskájára, akit nemrégiben láttál valahol: Jennifer Lawrence parádézott így az Oscar-díjátadón. Bár szögletes és borotvával nyírt fazonról van szó, a szakértő szerint sokat lágyít rajta, ha nem használ egyenes vonalakat.

Amúgy Shailene Woodley és Jennifer Hudson is imádja az aszimmetrikus pixie-t.

Klasszikus bubi

Az állig érő bubi régen a gyerekek és a nénik jellegzetes frizurája volt.

Még magáról a szóról is valószínűleg az a gombaforma jut eszedbe, amelynél minden szálnak megvan a maga helye. A frissített variáns azonban borzas, friss és üde.

A választék helye pedig teljesen mindegy: lehet középen vagy oldalt is, ahogy jólesik éppen. Clemence Poesy, Michelle Dockery és Kristen Wiig mutatkozott mostanában ilyennel.

A borzas lobi

A long, vagyis hosszú bubi áll helyett egésze a vállig ér. Ha az első sorból, de legalábbis a számítógéped monitoráról figyelemmel kísérted a legutóbbi párizsi divathét eseményeit, észrevehetted, milyen népszerűvé vált az eddig mellőzött stílus.

Kate Mara sötét gyökerű szőke fürtjei lazán elegánsak ebben a formában, de Taylor Swift és Chloë Sevigny is erre voksol.

Bébifrufru

A félhosszú haj kicentizett lépcsőkkel és rövid frufruval volt eddig divat.

Mivel azonban 2015 tavaszán a természetességre került hangsúly, vége a „megcsinált” hajnak: ha a természet tömött, egy kicsit össze-vissza álló tincsekkel áldott meg a homlokodon – olyannal, mint amilyen az óvodás kislányoknak van –, végre szégyenkezés és formázószerek nélkül vállalhatod őket.

Ez a fazon azoknak áll a legjobban, akiknek inkább kerek vonásaik vannak, nem pedig szögletesek. Lake Bell, Suki Waterhouse és Heidi Klum is odavan ezért a frizkóért.

Növesztett rétegek

A réteges, avagy lépcsőzetes hajvágás sem ment ki teljesen a divatból. Ahhoz, hogy idén is trendi legyél vele, egyszerűen hagyd nagyon hosszúra nőni a legalsó tincseket, illetve a frufrud is lehet akkora, hogy csak kétoldalt elválasztva láss ki alóla.

Bőven elég, ha csak háromféle hosszúságú réteg kap helyet az egész frizurádban – semmi szükség mérnöki pontosságra. Bella Thorne, Jennifer Lopez és Krysten Ritter elképesztően jól néz ki ezzel a megoldással.

Amit mindig is ki akartál próbálni

Fogadjunk, hogy van egy olyan hajfazon, ami mindig is izgatta a fantáziád, de a fodrász székében ülve mégis inkább a megszokottnál maradtál! Akármekkora változtatásról legyen szó, a megújulás évszaka kitűnő alkalmat biztosít arra, hogy végre megvalósítsd a régen dédelgetett álmodat!

A változatosság gyönyörködtet – és hát mikor próbálnál ki szuper frizurákat, esetleg majd nyolcvanéves korodban?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást