Frissítsd fel a kanapét!

Frissítsd fel a kanapét!

Címlap / Otthon / Háztartás / Frissítsd fel a kanapét!

Íme néhány gyors tipp, hogyan tedd rendbe a díványt és egyéb ülőgarnitúrákat.

A legnagyobb kihívások:

1. A házi kedvencek szőrének eltávolítása
2. Por és morzsa
3. Foltok, pecsétek az anyagon

Amire szükséged lesz:

– Gumikesztyű
– Porszívó
– Mosogatószer és víz, vagy oldódó folteltávolító
– Puha anyag

A leggyorsabb megoldások:

1. Távolítsd el a szőrszálakat a székekről. Ne fecséreld az időd piheszedő rollerekkel, mert egy ilyen kaliberű feladatnál nem elég hatékonyak. Inkább használj egy pár gumikesztyűt. Kezeiddel gyűjtsd össze az illető bútordarab különböző részeiről a házi kedvenced bundájából elhullott szálakat. Amikor a kárpitról szeded össze, vizezd be a kesztyűt, így alaposabban tudod összeszedni a szőr- és hajszálakat.

2. Győzd le a morzsákat. Még ha nem is esztek a kanapén ülve, a por és a piszok megtelepszik az ülések között. Nem meglepően, a leghatékonyabb módszer a porszívó. Tisztítsd ki vele alaposan a kanapé minden zugát. Akár egy kefe segítségével leseperheted a morzsákat a díványról, amit utána felporszívózhatsz.

3. Távolítsd el a pecséteket. A vízálló anyagok tisztításához önts egy kevés mosogatószert egy pohár vízhez és habosítsd fel. Márts bele egy tiszta ruhát és nyomkodva tüntesd el a foltokat, öblítsd ki az anyagot csavard ki jól és itasd fel róla a mosogatószert. Az olyan anyagok számára, melyek nem kedvelik a vizet, mint a selyem, válassz egy oldódó tisztítószert.
 

Tedd könnyebbé legközelebb:

– Az anyagokat fújd be statikusságot megszüntető sprayjel, így könnyebben eltávolíthatod a házi kedvenc szőrét és a port.
– A dívány karjait és üléseit, illetve a gyakran használt székeket takard le egy terítővel, amit később nyugodtan kimoshatsz, így a kárpit tisztább marad.
– A közeli fiókban rejts el egy nedvszívó mikroszálas anyagot, mellyel könnyedén fel tudod itatni ami épp kiborul.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!