Ha szeretnél ledobni néhány kilót, akkor azt csináld úgy, hogy valóban jót tegyél vele a szervezetednek. Ha a kiegyensúlyozott étrendet és a rendszeres mozgást finom joghurttal egészíted ki, nem csak az fogyást gyorsítod meg, az emésztésednek és a bélflórádnak is jót teszel.
Ha szeretnél ledobni néhány kilót, akkor azt csináld úgy, hogy valóban jót tegyél vele a szervezetednek. Ha a kiegyensúlyozott étrendet és a rendszeres mozgást finom joghurttal egészíted ki, nem csak az fogyást gyorsítod meg, az emésztésednek és a bélflórádnak is jót teszel.
Hogyan fogyhatsz joghurttal?
Mint minden tejtermék, a joghurt is kitűnő fehérjeforrás, fehérjére pedig minden diéta alatt különösen nagy szükséged van, hiszen egyrészt nélkülözhetetlen a zsírbontó folyamatokhoz, másrészt segít az izmaid megőrzésében.
Az élőflórás joghurt emellett könnyen emészthető, gyomorbarát táplálék, ami ráadásul segít elpusztítani az emésztőrendszer különféle gyulladásait okozó baktériumokat, emésztésjavító, salaktalanító hatásának köszönhetően pedig gyorsabbá teszi a fogyást.
Hogyan kövesd a joghurt diétát?
A rendszeres mozgás és folyadékpótlás mellett kövess kalóriaszegény, változatos étrendet, amit legalább két alkalommal egészíts ki joghurttal. Ha napközben megéheznél, joghurtot akkor is ehetsz, de csak cukrozatlan, natúr, élőflórás változatot. Ha nagyon hiányzik valami édesség, akkor a joghurtot gazdagítsd egy teáskanál mézzel. A diéta alatt mellőzd a cukrozott üdítők, a kávé, a fekete tea és az alkohol fogyasztását.
Készítsd el magadnak!
Mivel a boltokban kapható joghurtok többsége cukrot vagy tartósítószert tartalmaz, a legjobb, ha a diétához magadnak készíted el a krémes joghurtot. Ehhez szükséged lesz legalább 2,8%-os, nem tartósított tejre, és egy kis pohár élőflórás joghurtra.
A tejet melegítsd fel körülbelül 40 fokig, majd öntsd bele a joghurtot, és konyharuhákkal bugyoláld be a lábast, hogy minél lassabban hűljön.
Hagyd így hat-nyolc órára, majd gézen keresztül csöpögtesd le a joghurtot, hogy sűrű és krémes legyen. Ha még lágyabb eredményt szeretnél, még az elején adj a tejhez egy kevés tejszínt is – egy liter tejhez egy deciliter elég lesz – így a krém gazdagabb lesz.
Az elkészült joghurtot tartsd a hűtőben. Három napig egészen biztosan megőrzi a minőségét, de a tej minőségétől függően akár egy hétig is fogyasztható marad.