Főzés nélküli vacsora ötletek – ha nem éttermeznél

Főzés nélküli vacsora ötletek – ha nem éttermeznél

Címlap / Életmód / Receptek / Főzés nélküli vacsora ötletek – ha nem éttermeznél

A legfinomabb vacsora mégiscsak a frissen elkészített, főtt étel – de van az úgy, hogy az embernek vagy nincs kedve, vagy nincs ideje főzőcskézni, és étterembe sem szívesen menne, mert drága, vagy nem akar kimozdulni. Az alábbi vacsoraötleteket főzés nélkül is könnyen összedobhatod, mindegyik után garantáltan megnyalod mind a tíz ujjadat is!

Tonhalas wrap

A wrapek nagy előnye, hogy nem kell őket főzögetni – ha nagyon szeretnéd, megpiríthatod őket egy kicsit serpenyőben, de enélkül is tökéletesek.

Ha töltesz beléjük egy kis tonhalat, némi zöldséget, meg valami krémesebb összetevőt (ez lehet majonéz, kikevert salátaöntet, vagy egyszerűen egy kis joghurt), máris olyan vacsorád van, ami teljes értékű, és hamar összedobható.

 

Mangós-avokádós saláta

Lehet, hogy furán hangzik, és elsőre nem képzelnéd el, hogy ez a kettő jó kombó, de higgy nekünk: kihagyhatatlan együtt a mangó és az avokádó.

Mindkettőt vágd fel, rakj hozzá egy kis jégsalátát, uborkát és paradicsomot, majd öntsd le az egészet egy kis fűszeres joghurttal (akár saját magad által kikeverttel, akár boltban kapható, előre készített salátaöntettel), és máris kész a könnyű, de nagyon különleges vacsorád. Ha van otthon elfekvőben egy kis grill csirkemell, azzal csak növeled az ízélményt.

 

Tejszínes cukkínitészta

A cukkínit vágd nagyon vékony csíkokra, és rakd be pár percre a mikróba, miközben megmelegítesz egy kis tejszínt, majd reszelsz hozzá sajtot is, és vágsz bele néhány koktélparadicsomot, avokádót, vagy bármit, amit megkívánsz.

A cukkínitészta azért is jó vacsorára, mert nagyon kevés szénhidrát van benne, de ha nem diétázol, akkor is finom választás lehet – nyilvánvalóan kicsit más az íze, mint a hagyományos tésztának, de ugyanolyan finom ételeket lehet belőle csinálni.

 

A jó öreg pirítós

Ha azt gondolod, hogy a pirítós csak unalmas lehet, és inkább reggelre fogyasztanád, gondold újra: a parmezános avokádós toast fetasajttal és koktélparadicsommal hogy hangzik? Na és a krémsajtos változat uborkakarikákkal és reszelt mozzarellával?

A határ gyakorlatilag a csillagos ég, a neten millió gusztusos pirítósreceptet találsz – vacsorára ráadásul nagyon is laktató tud lenni a megoldás.

 

Uborkás-avokádós leves

A krémlevesekkel általában az a baj, hogy sokáig kell őket főzni – de nem úgy ezt az uborkás, avokádós változatot, ami turmixban percek alatt készen van.

Csak dobd össze az uborkát, az avokádót, egy kis mentát, egy fél citrom levét, sót és két nagy kanálnyi görög joghurtot, majd turmixold össze, és tálald sajtos toasttal vagy croutonnal.

 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!