A Föld „szívverése” befolyásolja a lelkivilágodat

A Föld „szívverése” befolyásolja a lelkivilágodat

Címlap / Életmód / Egészség / A Föld „szívverése” befolyásolja a lelkivilágodat

Hogy mi is okozza a Föld szívverését, és egyáltalán miről van szó? Szakértők szerint a bolygón zajló villámlások különleges jelenséget hoznak létre. Másodpercenként körülbelül ötvenszer csapnak be a villámok valahová a felszínen, ez az aktivitás pedig egy alacsony frekvenciájú elektromágneses hullámot hoz létre az atmoszféra körül.

A felfedezést Winfried Otto Schumannak német fizikusnak köszönhetjük, aki az 1950-es években foglalkozott a jelenséggel. Később miatta nevezték el ezt Schumann-rezonanciáknak. Ezeket a hullámokat aztán a bolygó elektromágneses mezőjével, időjárással, illetve az emberekre gyakorolt hatásával kapcsolatban is vizsgálták. Bár elsősorban a trópusi kontinenseknél jellemző, valójában a Föld teljes légkörénél észlelhető.

Vérnyomás és stressz

Számos kutatás foglalkozott már az emberi hatásokkal, és érdekes következtetésekre jutottak. Egyes felmérések szerint például a Schumann-rezonanciák összeköttetésben állnak a vérnyomásunk változásával, valamint az idegrendszerünk aktivitásával, így például azzal is, hogy mennyire vagyunk stresszesek.

Úgy vélik, hogy a rezonancia kiválthatja az emberekben a szorongást, okozhat ugrást a vérnyomásban, amiből te csak annyit érzel, hogy ok nélkül szorongás uralkodik el feletted, és őszintén fogalmad sincs, hogy miért. Sőt, úgy vélik, akár az érzelmi világunkra is kihatással lehet!

A Föld szívverésének hatása a lélekre
Jasmina007/istockphoto.com

Amikor az idegrendszeredet túl sok inger éri (nem minden szabad szemmel látható ezek közül), akkor a félelem és a szorongás mértéke tovább növekedhet. Ez érzelmi feszültséget, türelmetlenséget okozhat, ami egyenes úton vezet olyan dolgokhoz is, mint a hangulatingadozások, gyakori veszekedések, amelyeket utólag te magad sem tudsz megmagyarázni.

Néha te is azt érzed, hogy minden irritál? Lehet, hogy a probléma rajtad teljesen kívülálló okokból jön létre! Ez is azt bizonyítja, mennyire fontos szerepet játszik az életünkben a bolygónk egészsége!

Harmóniába kerülni

Sokakban felmerül ezekután a kérdés: vajon ahogy a Föld „szívdobbanása” képes megváltoztatni a mi hangulatunkat, úgy a mi érzéseink is befolyásolják a hullámokat? Szakértők szerint lehetséges, de még szükség van alaposabb kutatásokra. Például most a pandémia alatt mindenki sokkal stresszesebb és szorongósabb volt, többet aggódtunk, és ez bizony kihatással lehetett a bolygó rezonanciájára is.

Egyelőre viszont még zajlanak a felmérések, hogy ezt bizonyítani is tudják. A lényeg, hogy ha megmagyarázhatatlanul rossz a kedved, feszült vagy, és nem érted mi a baj, elsősorban belülről kell megoldást találnod. Neked kell meglelned a módját annak, hogy el tudj lazulni, és kizárd a külvilágot. Meg kell erősítened magadban, hogy rajtad kívülálló okok állnak a háttérben, így pedig kár idegeskedni azon, ami ellen nem tudsz tenni.

Sokszor a tény, hogy nem rajtad múlik, és nincs semmi baj veled, máris egy lépéssel közelebb visz a nyugalomhoz! Amikor harmóniába kerülsz a Föld szívverésével, sokkal könnyebb lesz ellazulni. Nem véletlen, hogy az indiai vallásokban használt „Óm” (vagy Aum) is hasonló rezonancián mozog, mint ez. Amikor nagyon feszült vagy, ezért is érdemes esélyt adni a meditálásnak. Csodát tesz az elmével!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást