A Föld jegyűek otthona

A Föld jegyűek otthona

Címlap / Életmód / Ezotéria / A Föld jegyűek otthona

A csillagjegyünk sok mindent befolyásol, így azt is, milyen otthonban érezzük jól magunkat a leginkább. Tudd meg, hogy lakberendezés tekintetében mi áll a legközelebb a Bika, Bak vagy Szűz jegyűekhez. Vajon ráismersz saját lakásodra?

Bika jellemzői

A Bika igencsak gyakorlatias jegy, és ahogy az összes Földnél, náluk is kiemelkedően fontos a biztonság és a stabilitás. Éppen ezért meglehetősen ragaszkodó, így nehezen válik meg a számára kedves emberektől, tárgyaktól.
Nyugodt és kitartó, viszont ha valami nem úgy alakul, ahogy azt ő eltervezte, vagy ha valaki hátráltatja, esetleg keresztbe tesz neki, akkor indulatossá válik. Kissé kettős jegy, ugyanis látszólag az anyagi, materiális dolgok irányítják, viszont a Vénusz hatására emögött mindig érzelmi szál bújik meg.

Bika otthona

A Bika szeret mindent, ami szép és esztétikus, és ez meg is látszik az otthonán. Nagy hangsúlyt fektet a kiegészítőkre, díszekre. Föld jegyűként vonzódik mindenhez, ami természetes, így inkább találni nála fa bútorokat, tárgyakat, mint műanyagot, üveget.
Kedveli a rusztikus és a klasszikus stílust, a modern darabok távol állnak tőle. Mivel imádja a természetet, szüksége van nagy kertre, vagy legalább sok-sok növényre a lakásban.

Szűz jellemzői

A Szűz kétségtelenül a legpedánsabb, legaprólékosabb jegy. Mindent minden oldalról megvizsgál, és ha belekezd valamibe, akkor azt tökéletesen szeretné végigvinni.
Igazi maximalista, ezért sokszor kerül önmagával konfliktusokba, így gyakran elégedetlenkedik. Fontosak számára az anyagiak, az életét arra teszi fel, hogy egy biztos egzisztenciát megteremtsen.  

Szűz otthona

A Szűz otthona mindig kifogástalan. Bármerre nézünk, minden a helyén van, minden tiszta, minden illatos, minden tökéletes. Gyakran takarít, és szereti is ezt az elfoglaltságot.

Sosem hagy félmunkát, ha nekikezd, egy négyzetcentit sem hagy ki.
Szinte katonás rend uralkodik nála, és jaj annak, aki valamit is elmozdít, mert bizony azt azonnal észreveszi. Viszont mindezek mellett otthona igazán kényelmes és praktikus, tehát közel sem érezzük magunkat úgy nála, mintha egy múzeumban lennénk.

Bak jellemzői

A Bak igazi vezető, és ez sugárzik is róla. Tárgyilagos, és nagyon nagy az igazságérzete. Nehezen enged közel magához másokat, viszont akit a szívébe fogad, az ott is marad. Nyugodt és higgadt, de ha valakire megharagszik, arra nagyon sokáig orrol.
Az érzelmeit nehezen tudja kifejezni, sokan merevnek és zárkózottnak is tartják, ezért kevés barátja van. Munkahelyén felelősségteljes és általában nem sokáig marad alacsonyabb pozícióban.

Bak otthona

A Bak lakhelye általában egyszerű és puritán. Nem szereti az élénk, vidám színeket, ezért inkább a barnát, sötétzöldet, terrakottát, feketét használ. A praktikus, időtálló berendezési tárgyakat kedveli, és legtöbbször kevés bútort is helyez el a szobákban, a minimalista stílus lelkes követői. Mivel fontos számára az, hogy mások is lássák a társadalomban elfoglalt helyét, gyakran vesz antik kiegészítőket, melyek remekül illeszkednek az alapvetően sötét lakásba.
Összességében láthatjuk, a Föld jegyűek vonzódnak mindenhez, ami egy kicsit is közelebb hozza hozzájuk a természetet. Ez megmutatkozhat a színválasztásban, a bútorokban, kiegészítőkben. Távol áll tőlük a világ modernizációja, így gyakran választják a rusztikus stílust otthonukba. Ha meg szeretnénk őket lepni valamivel, akkor tökéletes választás lehet egy-egy zöld növény, vagy illatozó, színes virág.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást