5 főbűn, amit elkövetsz magad ellen – Ne tedd!

5 főbűn, amit elkövetsz magad ellen – Ne tedd!

Címlap / Életmód / Egészség / 5 főbűn, amit elkövetsz magad ellen – Ne tedd!

Vannak bűnök, melyekkel árthatunk másoknak. Olykor tudatosan, máskor tudattalanul, de egyik sem oly mértékig súlyos, mint mikor magunknak ártunk. És mikor árthatsz magadnak leginkább? Mi most ezt szeretnénk neked elárulni és megoldást találni arra az esetre, ha elkövetnéd őket. Készen állsz az analizálásra?

Megelégszel a közepessel

Az nem baj, ha nem nyújtasz mindig maximumot, de vannak dolgok, melyekben nem szabad megalkudnod.

Azok az emberek, akik úgy állnak az élethez, hogy „Én ennyivel is megelégszem„, ők azok, akik általában nem is kapnak többet.

Ez nem azt jelenti, hogy nem lehetsz elégedett azzal, amid van, sőt. Az elégedettség, hála teljesen jó hozzáállás, viszont arra is figyelned kell, hogy mindeközben fejlődj és legyenek céljaid.

Persze ne olyan fékevesztett célok, hogy holnaptól elnök leszel, de egy picivel mindig akarj többet, ésszerű keretek között. Ez fog eljuttatni oda, ahol lenned kell.

Nem szereted a testedet

Ha folyton csak kritizálod a külsődet, keresed a hibáidat, akkor mindeközben elfelejted élvezni az életet és csak egy visszahúzódó, szürke kisegeret csinálsz önmagadból.

Bárhogy is próbálkozol tested megváltoztatásával, mindig csak csalódás lesz a vége. Hogy miért? Nem azzal van a baj, ha a legjobbat próbálod kihozni magadból, mert az alapvetően jó dolog, viszont, ha próbálsz a természet ellen harcolni, abban senki nem lesz segítségedre.

Nem tudsz mást tenni, mint megbékélni és elfogadni azt, amit kaptál és megígérni magadnak, hogy mindig ápolni és szeretni fogod a testet, amiben élsz. Másképp nem megy.

Lebecsülöd magad

Úgy gondolod, hogy nem vagy elég rátermett egy munkára, vagy nem vagy elég jó egy pasinak? Akkor a valóság mégis miért tükrözne mást?

Egy valamit jó, ha örökre megtanulsz. Ameddig te nem kezeled magad királynőként, addig más sem fog királynőként kezelni. Ez ellen tiltakozhatsz foggal-körömmel, de idővel rájössz, hogy igazunk van.

Vagy talán már te is tisztában vagy azzal, hogy ez mindennek a kulcsa, csak mégsem tudod, hogyan tudnád magadat így kezelni? Nos, az egyetlen módja ennek, ha soha többé nem becsülöd le magad, mert bármire képes vagy, ha igazán elhatároztad magad.

A többi csak kifogás!

Másoktól függsz

Ha az önképedet az határozza meg, hogy xy mit gondol rólad, akkor nagyon rossz úton jársz. Pedig a legtöbb ember ennek szellemében éli az életét és telnek el úgy napok, hetek, hónapok, hogy mások véleményétől függ.

Én pontosan tudom miről beszélek, ugyanis sokáig még az öltözködésemre is hatással voltak mások és természetesen nem a jó értelemben. Mára már mindenkit arra bíztatok, hogy ne pazaroljanak időt mások véleményére. Hallgasd meg, hiszen akadnak kifejezetten hasznos tanácsok is, viszont a végső döntés mindig a tiéd.

Például, ha elolvasod ezt a cikket, nem kell megfogadnod, ha nem értesz vele egyet, vagy ütközik a nézeteiddel. Csak tedd el valahova magadban.

Mindenkiben jobban hiszel önmagadnál

Vakon elhiszed, amit a szüleid, tanáraid, barátnőid, pasid mond és még csak meg sem kérdőjelezed magadban. Most magadra ismertél? Mert, amit ők mondanak az szent, hiszen jót akarnak neked.

Ez igaz, de szerinted ők miért tudnák jobban, hogy mire van szükséged, mint te magad? Eláruljuk, hogy te mindent jobban tudsz náluk, már, ami téged illet, csak meg kell tanulnod bíznod önmagadban. Ha ez megtörtént, akkor egy olyan ember leszel, akit senki nem tud majd megtörni, mivel tökéletesen tisztában leszel a képességeiddel és az értékeiddel.

Nem ciki amúgy néha magaddal beszélgetni, vagy, ha nem megy, írd le egy papírra az éppen aktuális gondolataidat. Hidd el, sok mindenre rájöhetsz így, és jobban megismerheted a céljaidat.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást