A legjobb 5 film a civilizáció elhagyásáról – szerintünk

A legjobb 5 film a civilizáció elhagyásáról – szerintünk

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / A legjobb 5 film a civilizáció elhagyásáról – szerintünk

5. A part

A Danny Boyle rendezésében készült 2000-es film főszereplője Richard, aki hátizsákjával járja a világot, keresi a nagy kalandot. Thaiföldön utazgatva megismerkedik két francia turistával, Etienne-nel és Françoise-zal, valamint egy titokzatos idegennel, Daffyvel, aki egy különleges helyről, egy rejtett szigetről mesél nekik.

A görbe este után Richardot másnap reggel egy kézzel rajzolt térkép várja az ajtajára tűzve, amelyen a Daffy által emlegetett sziget szerepel, a férfit pedig holtan találja a szobájában. Richard és a francia páros végül úgy dönt, hogy utánajárnak, valóban létezik-e a hely.

Az odajutás nem egyszerű, de több kilométeres úszás után megtalálják a paradicsomi szigetet, ahol egy kis közösség éldegél teljes békében, saját törvényeik szerint. A dél-thaiföldi Phiphi-szigeteken forgatott filmben a fiatal Leonardo DiCaprio, Virginie Ledoyen, Guillaume Canet és Tilda Swinton is szerepel.

 

4. Vadon

Igaz történetet dolgoz fel a Reese Witherspoon főszereplésével készült 2014-es életrajzi dráma, amelyben a főszereplő, Cheryl úgy érzi, mintha kihúzták volna a lába alól a talajt. Hogy megtalálja helyét az életben, úgy dönt, hogy útra kel, annak ellenére, hogy korábban nem próbálkozott a túrázással.

Nem kisebb fába vágja a fejszéjét, mint az Amerika nyugati partján végigvezető Pacific Crest Trail 4286 km-es útvonalába, amelynek a felét járja végig három hónapos zarándoklata során. A visszaemlékezésekkel, felismerésekkel teli túra alatt Cheryl kívül-belül hatalmas utat tesz meg. 

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást