Végre kiderült: ettől félnek a leginkább a férfiak egy párkapcsolatban

Végre kiderült: ettől félnek a leginkább a férfiak egy párkapcsolatban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Végre kiderült: ettől félnek a leginkább a férfiak egy párkapcsolatban

Nemtől függetlenül gyakoriak a félelmek

Az ElitePartner nemrég végzett egy tanulmányt. A kutatásukban részt vevő párok 84%-a vallotta magát boldognak a párkapcsolatában, ami mondhatjuk, hogy jó aránynak számít. De még ezekben a boldognak mondott kapcsolatokban is gyakoriak az aggodalmak, félelmek. A nők például a felmérés szerint gyakran aggódnak amiatt, hogy nem elég vonzóak a partnerük számára – 58%-uk vallotta ezt -, de bizony a férfiak 41%-át is aggasztja ugyanez.

A tanulmány összességében arra jutott, hogy a nők általában többet aggódnak a kapcsolataik miatt, mint a férfiak, de az is egyértelművé vált, hogy a férfiak félelmei is gyakran ugyanazok.

Nem számít, hogy arról van szó, hogy a partnerünk vajon szeret-e még minket, vagy a szétválási félelmekről, a férfiak közel annyira aggódnak ilyen dolgok miatt, mint mi, nők. A már említett aggodalmak mellett ott van még a megcsalástól való félelem is. Ez a kutatásban részt vevő férfiak 25%-át, míg a nők 38%-át érintette. Három olyan félelem is van azonban, ami sokkal hangsúlyosabb a férfiaknál.

DragonImages/istockphoto.com

Mitől félnek jobban a férfiak?

Az EliteParner felmérése szerint a férfiak 25%-a fél attól, hogy a párjuk a saját családját helyezi előtérbe vele szemben, vagyis nagyjából a negyedük tart erről. A másik két félelem pedig egyértelműen azt mutatja, hogy a férfiakat jobban érdekli, vajon elég-e az, amit bevisznek a kapcsolatukba, a személyiségüket és az anyagiakat is beleértve. Ugyanis a férfiak körülbelül 40%-a tart attól, hogy túl unalmas. 33%-uk pedig fél, hogy nem tud eleget nyújtani anyagilag eleget nyújtani a párjának.

Hogy mi a férfiak legnagyobb félelme? Az ElitePartner kutatása szerint az, hogy a párjuk elégedetlen lehet a közös szexuális életükkel.

Míg a férfiak 50%-a, addig a nők 59%-a ismerte el ezt a félelmet. Ez egyúttal a szexualitás kiemelt fontosságát is jelzi egy párkapcsolatban, de arra is rávilágít, hogy sokan még mindig nem mernek a párjukkal nyíltan beszélni a szexuális életükről és a vágyaikról. 

Kik félnek a leginkább?

A tanulmány azt is kimutatta, hogy életkortól függően is változhat az, hogy mennyire aggódunk a párkapcsolatunkat illetően, legyen szó bármilyen problémáról. A férfiaknál a 30 és 40 év közötti korosztálynak van a legtöbb félelme. Összességében pedig az mondható el, hogy nemtől függetlenül a 30-as évek jelentik a mélypontot. Az is kiderült, hogy minél idősebbek vagyunk, annál inkább csökkennek az aggodalmaink. Ez viszont természetesen még nem jelenti azt, hogy várnod kellene azért, hogy kevesebbet aggódj.

Alapvetően rajtunk múlik, hogy mihez hogyan állunk hozzá. Bár egyetlen kapcsolat működéséhez sincs egy általános, biztos recept, az nagyon valószínű, hogy rengeteget segíthet, ha te és a párod is nyíltan, őszintén beszéltek egymással. Így egymás eddig még nem ismert félelmeivel és vágyaival is megismerkedhettek, és közösen dolgozhattok azon, hogy minél boldogabb és stabilabb legyen a párkapcsolatotok.

Forrás: elle.de

VIDEO Ők lesznek 2024 legszerencsésebb csillagjegyei

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást