Létezik férfi és nő között barátság, vagy az egyik mindig többet akar?

Létezik férfi és nő között barátság, vagy az egyik mindig többet akar?

Címlap / Szerelem / Létezik férfi és nő között barátság, vagy az egyik mindig többet akar?

Mennyire szoros a barátság?

Azt, hogy milyen szoros valakivel a barátságunk mérhetjük abban, hogy milyen időközönként beszélünk. Felköszöntjük egymást névnapokon, születésnapokon, kellemes ünnepeket kívánunk egymásnak? Mert a barátságunk régre nyúlik vissza, régi iskolánkból, vagy valamikor egy közös munkahelyen dolgoztunk.

Ezt nevezhetjük, egy, könnyed baráti viszonynak. De, ha a kommunikációnk heti vagy akár napi szintű, az egy szoros kapcsolatot takar. Kérdés az, hogy milyen minőségű. Emberként vagy férfi és nőként beszélünk egymással? Ha megbeszéljük a lelki dolgainkat, feloldjuk egymást, ha stresszesebb állapotban vagyunk, keressük egymás társaságát, ez már egy jóval szorosabb kapcsolatot mutat.

És, ha még szexuálisan vonzódunk is egymáshoz, amit ideig-óráig leplezhetünk és elhessegethetünk, akkor ideje azon elgondolkodnunk, hogy miért nem vagyunk még együtt? Mert azt be kell látnunk, hogy két ember nem tölt el időt egymással, ha nem szimpatikusak egymásnak. Csak ezt be is kell ismernünk magunknak, és egymásnak is. A helyzet adott, csak megoldásra vár.

Mi van akkor, ha az egyik fél többet akar?

Benne lehetünk úgy egy barátságban, hogy mi tudjuk, nem akarok többet a barátunktól. Úgy tekintünk rá, mintha a testvérünk lenne. Könnyedek és lazák vagyunk a társaságában.  A gond akkor kezdődhet, ha a barátunk többet akar, mint eddig. Észrevesszük, hogy másképp közeledik hozzánk.

A tekintete, a testbeszéde megváltozik, ha a közelében vagyunk. És a baráti találkozóink, szinte már randikká válnak.  Talán már szerelmes is lehet? Ilyenkor kell ébernek és megfontolnak lennünk. Ha mi nem ugyanezt érezzük iránta, és nem tisztázzuk le időben, vagy nem hárítjuk el a közeledését, sérülések is lehetnek belőle. Felelősek vagyunk azért, hogy ne élje bele magát valamibe, ami nem létezik közöttünk. 

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást