Fejezd ki önmagad oversized pólókkal

Fejezd ki önmagad oversized pólókkal

Címlap / Stílus / Divat / Fejezd ki önmagad oversized pólókkal

A divatipar mindenkire hatással van, még a „nem divatos emberekre” is, csak óvatos, észrevehetetlen módon.  Gondoltad volna, hogy a designerek ugyanannyi munkát fektethetnek a tökéletes, sima fekete póló megalkotásába, mint egy báltermi ruha tervezésébe? 

Ha legközelebb vadonatúj cipőt veszel fel, tudd, hogy valaki az életéből hónapokat töltött azzal, hogy azt a darabot elkészítse.  Manapság elképesztő a ruhák hatalmas választéka, minden stílusirányzathoz találunk megfelelő darabokat, akár közvetlen környezetünkben is.

A ruházat persze nem csupán egészségügyi szükséglet, hanem egyben az önkifejezés legjobb módja is, ami lehetővé teszi számodra, hogy önmagad lehess. Az egyedi darabok és az egyszerűbb textilek is egyaránt arról mesélnek, ki vagy te valójában.

A megfelelő ruhadarab a megfelelő helyzetben javítja a hangulatod és klasszisokkal növeli az önbizalmad is. Az öltözékek befolyásolják azt is, hogyan nézünk valakire és mások hogyan látnak téged, gyakorlatilag az első benyomás egyik legfontosabb eleme. Az általad viselt ruhák szavak nélkül beszélnek, már első ránézésre árulkodnak arról, mit akarsz kifejezni.

Légy magabiztos minden helyzetben

Ismered az érzést, amikor először mész új baráti társaságba és a kíváncsi tekintetek egyből rád szegeződnek? Egy menő és kényelmes outfitben az ilyen helyzetek sem jelentenek majd kihívást. A House Brand-en éppen olyan szetteket és ruhákat találsz, amelyek megfelelnek a legújabb divatirányzatnak, kényelmesek és biztosan önmagad lehetsz bennük. A weboldalon kizárólag a ma legmenőbb ruhákat és kiegészítőket találod, ráadásul szettekben is megvásárolhatod őket.

Mindegy, hogy a legmenőbb fesztivál szetteket, egy kényelmes otthoni viseletet, esetleg a legjobb ruhákat keresed a suliba, a House Brand-en mindent megtalálsz. Fejezd ki a hangulatod a legkülönlegesebb kiegészítőkkel.

Kínálatunkban a legtrendibb táskák, napszemüvegek, övek, táskák és egyéb kiegészítők várnak. Nézd meg a weboldalt, mert biztos, hogy az egyszerű, letisztult, de mégis ultramenő ruhák azonnal levesznek a lábadról. Azonban mivel témánk most az önkifejezés, kanyarodjunk izgalmasabb vizekre és beszéljünk a gardrób egyik legfontosabb darabjáról, a pólókról.

A pólók története

„A póló a legalapvetőbb módja annak, hogy elmondd a világnak ki és mi vagy.” – mondta a Dennis Nothdruft, a Londoni Divat- és Textilmúzeum kurátora. Ezzel mi is teljes mértékben egyetértünk.

A póló olyannyira életünk- és a divatvilág része, hogy bele sem gondolunk, milyen fiatal divatcikk is valójában. A 19. században Amerikában a munkások még kettévágták a hosszú ujjú ruháikat és nadrágjaikat, hogy megbirkózzanak a nyári meleggel. Hihetetlen, de ebben az időben még nem gyártottak rövidnadrágokat és rövidujjú pólókat sem. Ilyenkor látszik igazán, hogy az új generációnak mekkora szerencséje is van a divat-szabadság terén, igaz?

A póló egyébként anno kizárólag fehérneműként volt használatos, esetleg a haditengerészek hordtak pólókat az egyenruhájuk alatt. A póló csak a 20. században vált általánosan elfogadott ruházattá. Az első pólóreklám 1904-ből származik, amikor a Cooper Underwear Company egy magazinban hirdetett új terméket agglegényeknek. 

Az „előtte” fotón egy férfi elfordítja a tekintetét a fényképezőgépről, mintha zavarban lenne; elvesztette az összes gombot az alsóingéről és biztonsági tűvel próbálta összefércelni azt. Az „utána” fotón egy férfias úriember „legény alsóinget”, azaz pólót visel.

„Nincs biztosítótű, nincs gomb, nincs tű, nincs cérna.” – szólt a szlogen, amely a varrótudás híján lévő szingli férfiakat célozta meg. Hihetetlen, hogy akkoriban reklámozni kellett a ma legnépszerűbb ruhadarabot. Az 1910-es években egyébként már a Fruit of the Loom cég is elkezdett pólókat gyártani, innentől kezdve vált a civilek számára is elérhetővé. 

Hogyan lett a pólóból divatcikk?

Amikor Marlon Brando és James Dean berobbant a hollywoodi színtérre az 1950-es években, a póló nemcsak ruhadarabként vált népszerűvé, hanem a lázadás és a férfiasság szimbólumaként is.  De hagyjuk is a férfiakat, térjünk át a női pólók történetére.

A nők érdekes módon csak az 1960-as években kezdtek el pólót hordani. Mondhatjuk, hogy a ruhadarab csak 1992-ben robbant be igazán, amikor a Chanel bemutatta az első női pólót, az elején C logóval. 

Az 1996-os Oscar-díjátadón Sharon Stone is pólót viselt, ami hatalmas port kavart a divatvilágban. 1977-ben pedig Jacqueline Bisset, a The Deep című filmben vizes, átlátszó pólójával botránkoztatta meg az amerikai mozilátogatókat. Innentől nem volt megállás a női pólók számára.

A ruhadarabot azóta számos tervező értelmezte újra az Yves Saint Laurenttől a Dioron keresztül a Chanelig, Lacosteig, Calvin Kleinig és a Ralph Laurenig bezárólag. Egy biztos, a póló hosszú utat tett meg a szerény kezdetektől, ma pedig már nehéz elképzelni bármilyen gardróbot is póló nélkül.

A 70-es években a pólónyomtatás egyszerűbbé és hozzáférhetőbbé válásával született meg igazán a pólódivat alapja. A póló egy üres vászon, egy mozgó reklámfelület, amit a marketing cégek és zenekarok hamar felismertek. A pólók ma már a legtöbbet használt ruhadarabok közé tartoznak, hiszen a legjobb módja, hogy kifejezzék személyiségünket.

Az oversized pólókat kemény csajoknak köszönhetjük

Az 1950-es évek háború utáni korszaka változást hozott a családi dinamikában és a divatvilágban is. 1947-ben Christian Dior első kollekciójaként piacra dobta a „Corelle line”-t, amely az első túlméretezett design volt. A „Corelle vonal” az évtized meghatározó stílusa lett és nőiességet, luxust és kecsességet csempészett a korszakba. A Christian Dior által kezdeményezett változás határozta meg az egész évtizedet, az oversized stílus pedig a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend.

Az 1980-as évek elején először fordulhatott elő, hogy egy nő magasabb beosztásba kerülhetett a munkahelyen. Éppen ezért a divat is azt tükrözte, hogy a nőket is, mint szakembereket, ideje komolyan venni. Ebben az időszakban a három legmeghatározóbb tervező, Calvin Klein, Giorgio Armani és Ralph Lauren olyan ruhákat alkottak, amelyeket nagy, széles és szögletes vállak jellemeztek.

A túlméretezett vállrészekkel a női egyenjogúságot demonstrálták. Ezen kívül pedig a népszerű hip-hop zenei stílus is erősen befolyásolta a kozmopolitán divatot és az afro-amerikai lányok számára már kifejezetten bő szabású darabokat terveztek.

A TLC nevű lánybanda és a híres R&B énekesnő, Aliyjah megalkotta saját városi, oversized divatját a nők számára. A trend a túlméretezett nadrágok és nagy flanel ingek viselésén alapult. A rap kemény aspektusa miatt a női rapperek nem engedhették meg maguknak, hogy törékenynek tűnjenek és ezt ruházatukkal fejezték ki.

Mindeközben sikerült megőrizniük nőiességüket is, hiszen néhány testrészt csupaszon hagytak, crop-topokkal kombinálták az overzised ingeket és nadrágokat. Az oversized stílus innentől pedig megállíthatatlan lett és futótűzként terjedt el az egész világon.

Hogyan viseld az oversized pólókat?

Őszintén szólva, nem sok olyan ruhadadarab létezik, amely a legtöbb alkalomhoz és bármilyen testalkathoz illik. Az oversized pólókat azonban számtalan módon lehet viselni. Az oversize pólók hihetetlenül kényelmesek, lazák és minden testalkathoz illeszkednek. Egyszerűen nem tudsz mellé nyúlni egy ilyen pólóval, mert minden variációban sikkes hatást kelthetsz, ha követed az alábbi tippeket.

Gyakran nem könnyű feladat úgy megalkotni az outfitet az oversized pólóval, hogy ne kelts slampos hatást. Biztosan nem akarsz úgy festeni, mint aki éppen aludni készül, ezért ne keverd a nagy méretet az oversized-al. Kizárólag „oversized” jelzéssel ellátott pólót válassz.

Annak érdekében, hogy az outfit tökéletes legyen, igyekezz megcélozni a kontraszt hatást. Ez egy bizonyos egyensúly megtalálását jelenti, tehát egy oversized pólóhoz válassz szűk farmert, vagy combra simuló ceruzaszoknyát.

Viselj oversized pólót elegáns miniszoknyával és széles övvel. Bátran válassz kontrasztos színeket, de mindig őrizd meg az összhangot. Minden alkalomra jó megoldás, ha betűröd a póló egyik oldalát a magas derekú farmerba.

Az oversize póló mellé vegyél fel minimalista szandált, vagy akár magassarkú cipőt. A szűk leggings és az oversized póló egy overszized blézerrel is ultramenő. Variáld a rétegeket és húzz bő pólót egy kötött ruha felé vagy egy crop-top alá. Egy biztos, válassz olyan overzized pólót, ami valóban TE vagy és megállíthatatlan leszel. A legmenőbb darabokért látogass el weboldalunkra is.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást