Hidd el, nem is olyan nehéz pizzát sütni! Ha van elég időd, energiád és finom hozzávalók az elkészítéshez, bátran láss hozzá. Ma már gépek is segíthetnek a dagasztásban. A család szája íze szerint elkészített pizzának nincs párja!
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt 1 csomag instant élesztő 1 kávéskanál tengeri só 1 mokkáskanál cukor 1 kávéskanál étolaj 1 evőkanál tej kb. 1,5 dl meleg víz csipetnyi majoránna csipetnyi oregánó csipetnyi bazsalikom
A feltéthez:
1 kis doboz tejföl 5-6 vékony virsli 2 paradicsom 100 g gomba 100 g kukorica 1 kis lilahagyma 1 chili paprika 10 dkg reszelt füstölt sajt 5 dkg reszelt edami sajt
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk. Belekeverjük az instant élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát, az oregánót és a bazsalikomot. Beleöntjük a vizet, a tejet, és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Pici liszttel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen 40-50 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán akkora méretűre nyújtjuk a tésztát, mint a gázsütő tepsije.
A tepsit sütőpapírral beborítjuk.
A tésztát a sütőpapírozott tepsibe terítjük.
A tészta szélét virslivel kirakjuk úgy, hogy a szélén üresen maradjon 3 cm-nyi terület. Az üres részt ráhajtjuk a virslire. A virslis részt 1,5 cm-enként bevágjuk, és elfordítjuk úgy, hogy a vágott virsli felület felülre nézzen.
A tészta virsli nélküli belső területét lekenjük tejföllel. A megtisztított lilahagymát karikára vágjuk, arányosan elrendezzük a tejföllel megkent tésztán. A kukoricát, a szeletelt gombát, a paradicsomot és a felkarikázott chili paprikát is a tésztára rakjuk.
A sajtokat megreszeljük, majd a készülő pizzára szórjuk.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb.15 perc múlva már készen is van a remek pizza.
A virslis szegély különlegessé teszi ezt a pizza költeményt.
Próbáld ki te is, garantáltan sikert fogsz aratni vele. Nagyon finom és roppant mutatós.