Fejedelmi finomság otthon készítve: pizza virsliszegéllyel

Címlap / Életmód / Receptek / Fejedelmi finomság otthon készítve: pizza virsliszegéllyel

VIDEO Év végi fejlődés horoszkóp: ez az, amit még idén kell megfejlődnöd

Hidd el, nem is olyan nehéz pizzát sütni! Ha van elég időd, energiád és finom hozzávalók az elkészítéshez, bátran láss hozzá. Ma már gépek is segíthetnek a dagasztásban. A család szája íze szerint elkészített pizzának nincs párja!

Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt  1 csomag instant élesztő 1 kávéskanál tengeri só 1 mokkáskanál cukor 1 kávéskanál étolaj 1 evőkanál tej kb. 1,5 dl meleg víz csipetnyi majoránna csipetnyi oregánó csipetnyi bazsalikom

A feltéthez:

1 kis doboz tejföl 5-6 vékony virsli 2 paradicsom 100 g gomba 100 g kukorica 1 kis lilahagyma 1 chili paprika 10 dkg reszelt füstölt sajt 5 dkg reszelt edami sajt

Elkészítés:

A lisztet tálba szitáljuk. Belekeverjük az instant élesztőt és a cukrot. Hozzáadjuk a sót, a majoránnát, az oregánót és a bazsalikomot. Beleöntjük a vizet, a tejet, és az olajat. Addig dagasztjuk, míg a tészta el nem válik az edény falától. Pici liszttel megszórjuk, letakarjuk és meleg helyen 40-50 percig kelesztjük.

Lisztezett deszkán akkora méretűre nyújtjuk a tésztát, mint a gázsütő tepsije.

A tepsit sütőpapírral beborítjuk.

A tésztát a sütőpapírozott tepsibe terítjük.

A tészta szélét virslivel kirakjuk úgy, hogy a szélén üresen maradjon 3 cm-nyi terület. Az üres részt ráhajtjuk a virslire. A virslis részt 1,5 cm-enként bevágjuk, és elfordítjuk úgy, hogy a vágott virsli felület felülre nézzen. 

A tészta virsli nélküli belső területét lekenjük tejföllel. A megtisztított lilahagymát karikára vágjuk, arányosan elrendezzük a tejföllel megkent tésztán. A kukoricát, a szeletelt gombát, a paradicsomot és a felkarikázott chili paprikát is a tésztára rakjuk. 

A sajtokat megreszeljük, majd a készülő pizzára szórjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb.15 perc múlva már készen is van a remek pizza.

A virslis szegély különlegessé teszi ezt a pizza költeményt.

Próbáld ki te is, garantáltan sikert fogsz aratni vele. Nagyon finom és roppant mutatós.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!