Fajitas recept

Fajitas recept

Címlap / Életmód / Receptek / Fajitas recept

Egy maxikói klasszikus receptet szeretnénk megosztani veletek, amely nagyszerűen csillapítja az étvágyat. A húst bepácolhatjuk reggel és egy fáradt nap után csak ki kell venni a hűtőből és megsütni. Ínycsiklandóan finom!

Hozzávalók:

A páchoz:

½ csésze olívaolaj

4 evőkanál Silver tequila

4 evőkanál lime leve

1 lime reszelt héja

4 nagy gerezd fokhagyma (aprítva)

2 evőkanál méz

1 evőkanál őrölt kömény

1 ½ evőkanál füstölt paprika

75 dkg marhabélszín csíkokra vágva

frissen őrölt fekete bors

A paprikákhoz:

2 evőkanál olívaolaj

1 nagy piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva

1 nagy zöld paprika vékony csíkokra vágva

1 nagy narancs paprika vékony csíkokra vágva

1 nagy hagyma, félbe vágva és vékony csíkokra vágva

frissen őrölt fekete bors

½ teáskanál finom cukor

Elkészítés:

1. Keverjük össze a pác összes keverékét és tegyük egy nagy lezárható műanyag tasakba. Keverjük hozzá a húscsíkokat és zárjuk le a zacskót. Hagyjuk pácolódni 1-10 órán keresztül.

2. Hevítsünk fel egy öntöttvas serpenyőt közepes-magas hőmérsékleten. A bepácolt marhahúsról öntsük le a felesleges levet és pirítsuk 3 percen keresztül, kevergetve.

3. Vegyük ki a húst és tegyük félre. A paprika keverék összes hozzávalóját tegyük a serpenyőbe és öntsünk hozzá egy kis olívaolajat. Kevergessük míg megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A marhahúst dobjuk vissza, keverjük össze a paprikákkal és pároljuk együtt is 10 percig.

4. Tálalhatjuk serpenyőben pirított tortillában, de önmagában friss kenyérrel, rizzsel vagy szemes bab főzelékkel is nagyon finom!
 

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!