Hozzávalók:
A páchoz:
½ csésze olívaolaj
4 evőkanál Silver tequila
4 evőkanál lime leve
1 lime reszelt héja
4 nagy gerezd fokhagyma (aprítva)
2 evőkanál méz
1 evőkanál őrölt kömény
1 ½ evőkanál füstölt paprika
75 dkg marhabélszín csíkokra vágva
só
frissen őrölt fekete bors
A paprikákhoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 nagy piros kaliforniai paprika vékony csíkokra vágva
1 nagy zöld paprika vékony csíkokra vágva
1 nagy narancs paprika vékony csíkokra vágva
1 nagy hagyma, félbe vágva és vékony csíkokra vágva
só
frissen őrölt fekete bors
½ teáskanál finom cukor
Elkészítés:
1. Keverjük össze a pác összes keverékét és tegyük egy nagy lezárható műanyag tasakba. Keverjük hozzá a húscsíkokat és zárjuk le a zacskót. Hagyjuk pácolódni 1-10 órán keresztül.
2. Hevítsünk fel egy öntöttvas serpenyőt közepes-magas hőmérsékleten. A bepácolt marhahúsról öntsük le a felesleges levet és pirítsuk 3 percen keresztül, kevergetve.
3. Vegyük ki a húst és tegyük félre. A paprika keverék összes hozzávalóját tegyük a serpenyőbe és öntsünk hozzá egy kis olívaolajat. Kevergessük míg megpuhul. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A marhahúst dobjuk vissza, keverjük össze a paprikákkal és pároljuk együtt is 10 percig.
4. Tálalhatjuk serpenyőben pirított tortillában, de önmagában friss kenyérrel, rizzsel vagy szemes bab főzelékkel is nagyon finom!