Sokkoló! A Facebook ezt mind elárulja ismerőseidnek a szerelmi életedről

Sokkoló! A Facebook ezt mind elárulja ismerőseidnek a szerelmi életedről

Címlap / Szerelem / Sokkoló! A Facebook ezt mind elárulja ismerőseidnek a szerelmi életedről

Facebook, az összekötő kapocs

Biztosan neked is akad legalább egy olyan ismerősöd a Facebookon, akivel sosem szoktál beszélgetni, de mindig képben vagy arról, éppen mi történt vele. Hol dolgozik, kik a legjobb barátai, és mivel töltötte a múlt hétvégét – mindezt azért, mert nem telik el úgy nap, hogy ne posztolna valamit az üzenőfalára.

Aztán ott vannak azok a szerelmes párok, akik szívecskékkel és szerelmes videókkal árasztják el egymás profilját, csak hogy 10 óránként világgá kürtölhessék, mennyire oda vannak egymásért.

Nem csoda, ha ez alapján te is azt gondolod, hogy tényleg gőzerővel dúl közöttük a szerelem. Na de biztos, hogy a hetente feltöltött közös fotók és a romantikus üzenetek ezt jelentik? Egy kutatócsoport most fényt derített a kérdésre!

A legújabb Facebook-felmérés

Szakértők azt vizsgálták, vajon a közösen lájkolt oldalak száma mennyire jelenti azt, hogy a virtuális világon kívül is egy hullámhosszon vannak a felek. A felmérésben 46 pár vett részt, akiknek különböző személyes kérdésekre kellett válaszolniuk, majd következett a Facebookos profilok kielemzése.

Hány páros és egyedüli fotójuk készült, mennyi közös ismerősük van, és milyen gyakorisággal lájkolják ugyanazokat a linkeket és oldalakat.

Az eredmények pedig arról árulkodnak, hogy minél közelebb érzik magukat egymáshoz a felek, annál több közös dolgot osztanak meg. Ez persze csak egyike az utóbbi évek kiemelkedő Facebook-felméréseinek; egy másik kutatás szerint ugyanis ez a jelenség egészen más dolgot jelenthet!

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást