Letisztult és modern: faborítás a fürdőszobákban – Padlón és falon is!

Letisztult és modern: faborítás a fürdőszobákban – Padlón és falon is!

Címlap / Otthon / Dekor / Letisztult és modern: faborítás a fürdőszobákban – Padlón és falon is!

Faborítású falak

A fürdőszobákban sokszor okoz gondot megtalálni az összhangot akkor, ha valamilyen natúr faanyagból szeretnétek elkészíteni a bútorokat. Sokan éppen emiatt inkább a fóliázott, klasszikus fehér bútorokra esküsznek, amik azonban gyakran nem túl fantáziadúsak.

Többek között erre a dilemmára kínálnak izgalmas megoldást a faborítású falak, amik nem csupán feldobják a teret, még a harmóniát is meghozzák a bútorok és a helyiség alaphangulata között.

A dizájnon túl fontos szempont a kiválasztásánál, hogy minőségi burkolatot válassz, olyat, ami direkt erre a célra készült, és így jól bírja a párás, nedves környezetet. Ez minden fürdőszobába szánt burkolat esetében lényeges szempont, de különösen fontos a fürdőkád, zuhanyzó melletti falburkolat, valamint a padló esetében.

Fa a padlón

Elsőre talán furcsa arra gondolnod, hogy faanyagot használj egy ennyire párás és nedves helyen. A fa viszont az olyan komoly kihívásoknak is ellenáll, mint amik egy finn szaunában várnak rá.  Manapság már nem lehetetlen elképzelés, hogy faborítást kapjon a fürdőszoba – akkor sem, ha a zuhanyzóról beszélünk.

Bár ezek a faborítások már kiemelkedően jó minőségűek, természetesen sohasem lesznek olyan tartósak, mint a hidegburkolatok. Ennek ellenére jó pár évig esztétikus látványt nyújtanak, különösen akkor, ha megfelelnek az előírásoknak. Anyagilag nagyobb áldozat a tömörfa, de érdemes ebbe az irányba gondolkoznotok a fürdőszoba esetében. Emellett különösen jó választásnak bizonyulnak a trópusokon őshonos és a hőkezelt fafajták.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást