Életmód / Ezotéria

Ezért nem emlékszünk vissza minden alkalommal az álmunkra

Ezért nem emlékszünk vissza minden alkalommal az álmunkra

Arra a kérdésre, hogy mindannyian álmodunk-e a válasz igen, hiszen a kutatások szerint minden ember agya intenzív munkát végez éjszakánként. Hogy miért van az, hogy nem mindenki emlékszik az álmaira? A háttérben a kimerültség és a túlzott alkoholfogyasztás is állhat.

Mennyit álmodunk? Sokan úgy gondolják, hogy az egész éjszakát az álmainkkal töltjük, azonban ez nem így van, összesen körülbelül két órát álmodunk. Az alvás folyamán a REM és a REM-nélküli szakaszok váltják egymást, mi pedig a REM szakaszok alatt álmodunk.

Mit tegyünk, hogy meglegyenek a részletek?

A napi tevékenységünk nem csupán azt befolyásolja, hogy mit álmodunk, hanem azt is, hogy mennyire fogunk emlékezni az álmainkra. Mit tehetünk mégis, hogy reggel, amikor felkelünk, akkor emlékezzünk a részletekre? Érdemes minden este ugyanakkor nyugovóra térnünk, figyeljünk arra is, hogy este már csak nyugtató tevékenységeket végezzünk.

Tegyük le a napi munkát és olvassunk, vagy egyszerűen csak relaxáljunk, vagy csináljunk a számunkra kellemes és megnyugtató dolgokat. Adjunk időt magunknak arra, hogy átgondoljuk az aznap történt eseményeket, utána pedig ne gondolkozzunk ezeken tovább. 

Alkalmanként próbáljunk meg egy kicsit hamarabb felkelni, így úgymond elcsíphetjük az aznapi álmunkat. Igyekezzünk ne többszöri ébresztőt állítani, hiszen ha többször viszaszenderülünk, akkor valószínűleg nem fogunk emlékezni az álmunkra, vagy legfeljebb csak homályos részleteink lesznek az estét illetően.

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást