Párkapcsolat / Szerelem

Ezért ne érezd cikinek, ha túlságosan ragaszkodó típus vagy

Ezért ne érezd cikinek, ha túlságosan ragaszkodó típus vagy

Az elmúlt években elterjedt az a nézet, hogy ha valaki túlságosan ragaszkodik a pasijához, az hatalmas negatívum. Hogy ez a személy biztosan nem képes megállni a saját lábán, és mindig szüksége van egy társra. Pedig valójában sosem kellene szégyellned, ha ilyen típus vagy. Bebizonyítjuk!

Hogy mit is jelent túlságosan ragaszkodónak lenni? A jellemzés akkor igaz rád, ha egyszerre több dologról is magadra ismersz. Például ha rád dob egy üzenetet a srác, akivel együtt jártok (akár rövidebb, akár hosszabb ideje), biztosan nem próbálsz taktikázni és várni egy órát a válasszal. Igazából nagyon szeretnéd az időd jelentős részét vele tölteni, és ezt véletlenül el is mondod neki néhányszor. Az első szeretleket lehet, hogy te mondtad ki először, és azóta is gyakran érezteted vele. Imádod hallgatni, ahogy beszél, és minden alkalommal, amikor a közös jövőtök jön szóba, egy kicsit libabőrös leszel a boldogságtól.

Magadra ismertél? Akkor szinte biztos, hogy emiatt időnként rosszul is érzed magad. Kicsit még kínosnak is tartod a viselkedésed, hiszen az utóbbi időben azt hallhattad úton-útfélen, hogy az erőteljes ragaszkodás a kétségbeesettségjele, és a pasi miattad nem kap elegendő szabad teret, így inkább elmenekül.

Ezért ne érezd cikinek, ha túlságosan ragaszkodó típus vagy

Pedig ez hatalmas tévedés!

Egyáltalán nem vagy kétségbeesett, és szó sincs arról, hogy egyedül ne állnád meg a helyed az életben. A túlságosan ragaszkodó típusú embereknél szimplán arról van szó, hogy ők pontosan tudják, miként mutassák kiés éljék meg a szerelmüket. Számodra nem kérdés, hogyan éreztesd a másikkal a szeretetet; ez egy különleges ajándék, ami sokakban nincs meg.

Te vagy az az ember, aki nem csak benne van egy párkapcsolatban, de azt valóban át is éli, anélkül, hogy felhúznál egy falat a szíved köré. Ha pedig valaki emiatt inkább tovább lép, azt el kell engedni.

Ez a férfi ugyanis előbb-utóbb ráébred arra, hogy kincset veszített el. Hiszen sosem talál még egy olyan lányt, aki ilyen őszinte szeretettel figyelte és hallgatta őt, és aki képes volt éreztetni vele, hogy fontos. Hidd el, ez a srác mindig visszatalálna hozzád, ám mire ez megtörténik, te már ráébredsz, ki veszített nagyobbat. Amikor pedig megismered azt a pasit, aki hozzád hasonlóan képes kimutatni az érzéseit és úgy ragaszkodni hozzád, ahogy te hozzá, rájössz, milyen is a mindent elsöprő szerelem.

Ezért ne érezd cikinek, ha túlságosan ragaszkodó típus vagy

Épp ezért ne kérj bocsánatot azért, ha valaki szerint nagyon ragaszkodó vagy!

Az egyetlen dolog, amire nagyon oda kell figyelned, hogy ne lépd át azt a határt, ami már a kapcsolatod rovására megy. Nincs azzal baj, ha szeretsz időt tölteni a pasiddal, és imádod a közös programokat, de ha kimondottan frusztrál, hogy a hétvégén más haverokkal találkozik, az már nem egészséges.

Ugyancsak káros, ha idegeskedni kezdesz, amikor a pasid egy olyan lánnyal találkozik, aki nagyon csinos (ez lehet szimplán a pénztáros a boltban, egy új kolléga, vagy csak az egyik barátjának a párja). Ha mindemellett pedig folyton a figyelmére vágysz, és mérges leszel, amikor munka után inkább tévét néz, minthogy veled foglalkozna, szintén azt előjelezi meg, hogy a kapcsolatod nem fog sokáig tartani. Érdemes észrevenni ezeket azapró különbségeket, hogy a túlságos ragaszkodásod építő maradjon, és ne romboló hatású!

Képek forrása: pexels.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást