Egészség / Életmód / Lélek

Ezekre figyelj, és 5 perc alatt rájössz, toxikus személyiséggel állsz-e szemben

Ezekre figyelj, és 5 perc alatt rájössz, toxikus személyiséggel állsz-e szemben

Nem egyszerű eldönteni, hogy egy új ismeretségből lehet-e barátság vagy akár szerelem, pláne, ha még nem igazán ismeritek egymást. A jó hír, hogy néhány trükk segítségével alig 5 perc alatt megállapíthatod valakiről, hogy megérdemli-e az idődet, vagy valójában egy toxikus személyiség rejtőzik a nem túl jól megalkotott álarc mögött. Egy randin vagy munkahelyi beszélgetés során is figyelj ezekre!

1. Én, én, én

Amikor valakivel beszélgetni kezdesz, az a pár perc elég arra, hogy rájöjj, mennyire szeret magáról beszélni. Sokan ugyanis egy bemutatkozás során azonnal magukra terelik a szót, és nem arról kérdeznek például egy új munkahelyen, hogy hol dolgoztál korábban vagy miért jöttél ehhez a céghez, hanem arról, hogy ők mit csinálnak, mióta vannak ott, és mennyire szeretik. Ha valakivel nem könnyű rendesen beszélgetni, mert minden egyes témát saját magára irányít át, valószínűleg nem is érdeklődik irántad, csak a saját hangját szeretné hallatni. Ilyen személytől túl sok segítségre nem számíthatsz, barátnak pedig kifejezetten toxikus lesz!

2. Mindenben csak a rossz

Hamar megállapíthatod a másikról, hogy optimista vagy pesszimista alkat-e. Aki ugyanis az utóbbi kategóriába tartozik, hamar talál valamit, amin bosszankodhat, és általában ha összefuttok, biztos, hogy épp valami idegesíti őt. Ha süt a nap és meleg van, akkor a hőségen problémázik, ha esik az eső, akkor pedig az lesz a baj. Egy ilyen személy sajnos nagyon gyorsan leszívja az energiádat, pláne egy párkapcsolatban, ahol sok időt töltötök együtt. Ez neked sem tesz jót, és azon fogod kapni magad, hogy ok nélkül szomorú vagy.

stockasso/depositphotos.com

3. Állandó szívességek

Nincs azzal baj, ha valaki megkér téged valamire, de ha folyamatosan szívességek miatt keres téged, akkor nem érdemes közeli kapcsolatot kialakítani vele.

Egy ilyen személy általában visszaél mások kedvességével, és ha neked kellene segítség valamiben, biztos, hogy nemleges választ kapnál.

Ha valaki már egy beszélgetés elején szívességet akar kérni tőled, például hogy egy randin találkozzatok a lakásához közel, mert tönkrement a kocsija, akkor nem kizárt, hogy önző személyiséggel van dolgod!

4. Az önfényezés

Vannak, akik imádnak a saját teljesítményükről beszélni, ezért általában gyorsan megragadják a lehetőséget arra, hogy beszéljenek róla.

Egy ilyen személy alig 5 perc után kitér arra, hogy már kétszer kapott fizetésemelést, vagy hogy fiatalon munkába állt, mert hamar meglett a diplomája; bármi jöhet, a lényeg, hogy az önfényezésre lehetősége nyíljon.

Egy randin is találkozhatsz ezzel a típussal, hiszen ez az a férfi, aki rögtön eldicsekszik a kocsijával, vagy azzal, hogy bármit rendelhetsz, mert most kapott fizetésemelést. Vigyázz, mert egy ilyen ember sosem örül igazán a te sikerednek, hanem rögtön kitalál valamit, csak hogy inkább őt dicsérjétek.

5. A megérzésed segít

Volt már olyan, hogy találkoztál valakivel, és rögtön érezted, hogy valami nem stimmel vele? Megfoghatatlan negatív rezgések érkeztek tőle, és nem tudtad elképzelni, hogy például kapcsolatot alakítsatok ki egymással? Akkor hallgass a megérzésedre, mert biztosan megfelelő tanácsot sugall feléd! Van, hogy valakivel egy randin minden klappol, de mégsem érezzük azt a pluszt, ennek ellenére viszont adunk neki újabb esélyeket, mígnem egy komoly szituáció közepén találjuk magunkat. Ha azt érzed, hogy mégsem ő az igazi, kár időt pazarolni rá, mert nem valószínű, hogy jól jössz ki a végén!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást