Ugyanazzal a késsel vágsz fel mindent
A szabály: használj külön kést a húsokhoz, zöldségekhez, tejtermékekhez!
Lehet, hogy haladósabbnak tűnik, és mosogatni is kevesebbet kell utána, mégsem jó ötlet a vacsora előkészítéséhez egyetlen kést használni.
Az egyes élelmiszerekről ugyanis kórokozók kerülhetnek át más élelmiszerekre, és mivel ezeket nem ugyanannyi ideig hőkezeled – a zöldségek például később kerülnek a serpenyőbe, mint a hús, mert hamarabb megpuhulnak, esetleg nem is főzöd őket – élelmiszer-biztonsági szempontból nem jó ötlet ugyanazt a kést használni mindenhez. Ugyanez a szabály érvényes a vágódeszkára is! Amin nyers húst vágsz, ne vágj zöldséget vagy gyümölcsöt is!
Lehet, hogy haladósabbnak tűnik, és mosogatni is kevesebbet kell utána, mégsem jó ötlet a vacsora előkészítéséhez egyetlen kést használni.
Az egyes élelmiszerekről ugyanis kórokozók kerülhetnek át más élelmiszerekre, és mivel ezeket nem ugyanannyi ideig hőkezeled – a zöldségek például később kerülnek a serpenyőbe, mint a hús, mert hamarabb megpuhulnak, esetleg nem is főzöd őket – élelmiszer-biztonsági szempontból nem jó ötlet ugyanazt a kést használni mindenhez. Ugyanez a szabály érvényes a vágódeszkára is! Amin nyers húst vágsz, ne vágj zöldséget vagy gyümölcsöt is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!