Ezeket a randitanácsokat inkább felejtsd el, ha tényleg szeretnéd megtalálni a párod

Ezeket a randitanácsokat inkább felejtsd el, ha tényleg szeretnéd megtalálni a párod

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezeket a randitanácsokat inkább felejtsd el, ha tényleg szeretnéd megtalálni a párod

A randizás nem egy könnyű műfaj, és fiatalon még talán nem voltunk olyan szigorúak sem magunkkal, sem a másik féllel, ám ahogy egyre – mondjuk úgy – bölcsebbek leszünk, a párválasztás is annál nehezebbé válik. Ez hatványozottan igaz akkor, ha egy hosszú kapcsolat vagy hosszú egyedüllét után keresünk társat. És a helyzetet csak tovább rontja, hogy, bár általában jó szándékkal, minden ismerősünk ellát valamilyen „jótanáccsal” a randizással kapcsolatban, amik még inkább görcsöt ültetnek belénk ahelyett, hogy magunkat adnánk. Az alábbi mérgező tanácsokat ezért inkább engedd el a füled mellett!

Nyűgözd le az első randin!

Nyilván mindenki a jobbik oldalát szeretné mutatni az első randin, de ez nem jelenti azt, hogy olyannak tettesd magad, amilyen nem vagy.

Persze, öltözz fel csinosan, de maradj meg a stílusodnál, és mesélj magadról, de ha egyébként nem vagy túl beszédes típus, nyugodtan legyél inkább az aktív hallgató fél, aki figyel a másikra.

Az első benyomás sokat számít, de emiatt nem szabad elveszítenünk önmagunkat – mutasd meg az igazi oldalad is, mert ha kapcsolat lesz a randiból, konfliktusokat szülhet, ha megjátszottad magad az elején.

 

Ne feledd a választásnál, hogy az ellentétek vonzzák egymást!

Ez az őskori tanács, bár tartalmaz némi igazságot, nagyon mérgező, ha túl komolyan veszed.

Az alapvetés az, hogy csak akkor lehet egészséges egy párkapcsolat, ha a felek nem ugyanolyanok, hiszen akkor gyorsan ellaposodna és unalmassá válna az egész.

Pedig ez nem ilyen fekete-fehér – természetesen izgalmas, ha valaki más, mint te, máshogy látja a világot és sok újdonságot tud mutatni neked, hosszú távon azonban az számít, hogy az alap értékrendje mennyire hasonló két embernek.

Ha ez megvan, a szilárd pillérek már adottak egy egészséges párkapcsolathoz.

 

Ne add be könnyen a derekad!

Valószínűleg te is hallottad már ezt a mondatot vagy a rokonoktól, vagy a barátnőktől – biztosan nem akartak rosszat, de ez a tanács nagyon gyakran tehető felelőssé azért, hogy valaki nem tud megállapodni.

A párkapcsolati szakértők szerint azok, akik az elején az elérhetetlent játsszák, könnyebben veszítik el az önbizalmukat, ahogy az ismerkedés halad előre.

Ráadásul, ha a másik fél úgy érzi, hogy részedről nem igazán van felé érdeklődés, lehet, hogy inkább annyiban hagyja a dolgot és nem keres többet.

A legjobb, amit tehetsz, hogy biztosítod a partnered arról, hogy érdekel, és megvárod a reakcióját.

Ha mindketten vonzódtok egymáshoz, minden gördülni fog magától.

 

Randizz sokat, a nagy számok törvénye mindig bejön!

Persze ha esélyt sem adsz magadnak arra, hogy megismerj valakit, úgy nehéz lesz, ám a ló túloldalára sem érdemes átesni.

Ha randi randit követ (és mindig más ül veled szemben), annak az lehet a vége, hogy teljesen belefáradsz az egészbe és inkább hagyod is a francba.

Az nem baj, ha megadod az esélyt olyanoknak is, akiktől elsőre nem ugrik ki a szíved a mellkasodból, de érdemes a megérzéseidre hallgatni a másik végletnél is – ha valakivel kapcsolatban nagyon nem érzed a kompatibilitást, ne húzd feleslegesen se az ő idejét, se a sajátodat.

 

A szakítás utáni legjobb terápia, ha újra randizni kezdesz!

Míg van, akinél ez tényleg bejön, másoknál csak még nagyobb károkat okozhat.

Ha az előtt kezdesz el randizni, hogy feldolgoztad volna a szakítást, rosszabbat teszel magadnak, mintha csak otthon a négy fal között szomorkodnál.

Ilyenkor még sebezhető állapotban van a lelkünk, és adni kell időt neki a „regenerálódásra”.

Érezni fogod, ha eljött az idő, hogy újra visszatérj a randizás világába.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást