A legfrissebb kutatások alapján a legegészségesebb életmódoknak a vega és vegán étrendek tekinthetőek. Ennek bizonyára – sok egyéb mellett – az az oka, hogy egy ilyen étrend összeállítása komoly figyelmet igényel. De milyen alapanyagokból pótolhatod a szükséges fehérjét akkor, ha csökkentenéd a húsfogyasztásodat?
3/5 Csonthéjasok és magvak
Tény, hogy ezek az ételek nem tartoznak a legolcsóbb alapanyagok közé, ám főleg hazánkban, ahol nem jellemző a halfogyasztás, érdemes rájuk pénzt szánni. Kivétel nélkül telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, persze a sok-sok enzim, ásványi-anyag, vitamin, rost és persze fehérje mellett.
Mérsékelt fogyasztásuk rendkívül jó hatást gyakorol a szervezetre, ám nem érdemes túl nagy mennyiséget tenni belőlük a napi étrendbe, ugyanis magas a kalóriatartalmuk.
Azonban a változatos étrend alapját képezik a legkülönfélébb csonthéjasok magok, amikből mindenki talál kedvére valót.
Egy kis maréknyit fogyaszthatsz önmagában is, pl.pirítva az intenzívebb ízekért, de talán még változatosabban tálalhatod, ha összeaprítva a salátádba szórod. Emellett müzlibe, granolába is keverheted őket, pl. a korábban említtett, puffasztott quinoa társaságában.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!