Életmód / Ezotéria

10 pontos útmutató a Bika szerelméhez

10 pontos útmutató a Bika szerelméhez

Cikksorozatunkban sorra vesszük, milyen az élet az egyes zodiákusok mellett – vajon hogyan lehet közel férkőzni hozzájuk? Milyenek, amikor ismerkedni próbálnak? Mit tartogatnak egy komoly kapcsolatban? Természetesen nem csupán a csillagjegyünk befolyásolja a szerelmi életünket, de a születési képletben a napjegyünknek is fontos szerepe van. Lássuk, a Bika szívéhez milyen út vezet!

1. Ilyenek az ismerkedésben

A Bika férfiak ritkán ismerkednek spontánul, általában alaposan kitervelik a hódítási taktikájukat. Szeretik felmérni a terepet, ha megtehetik, érdeklődnek kicsit az ismerősöknél a „jelöltről”. Ha erre nincs lehetőségük, akkor is minden úton-módon próbálnak meggyőződni leendő sikerükről, csak akkor kezdeményeznek, ha a felsülésnek minimális esélyét sem látják. Emiatt – feltéve, hogy te is nyitott vagy a románcra – érdemes nyíltan kifejezned az érdeklődésedet. 

Azonban fontos, hogy ha már szóba elegyedtetek, lassíts a tempót és ne engedd túl hamar közel magadhoz.

2. Hagyománykövetőek

A Bikák nemtől függetlenül szeretik követni a hagyományokat. Ez a párkapcsolatok tekintetében azt jelenti, hogy örömmel követik szüleik példáját, a „klasszikus” szerepfelosztásokat. Egy Bika férfi számára alapvető a házasság a családalapítás előtt, és otthon is akkor boldogok, ha betölthetik a tipikusnak mondható férfi szerepeket.

3. Mániájuk a stabilitás

Mindent megtesznek azért, hogy biztos munkájuk legyen, fix jövedelemmel rendelkezzenek, és amit megszoktak, azon ne kelljen változtatniuk. Részben pont ezért érzik jól magukat a monogám kapcsolatokban, és nem is jellemző rájuk, hogy őrült sok partnerük lenne – legalábbis, ami a komolyra forduló viszonyokat illeti.

4. Nem a szavak emberei

Érdekes kettősség él a Bikákban (különösen a férfiakban), ők ugyanis sokak számára meglepő módon igénylik a szeretetet, az odaadást. Mindezt úgy, hogy kifelé gyakran távolságtartó, kissé zord, mogorva oldalukat mutatják és elzárkóznak mások elől. Ennek oka az, hogy sokkal könnyebben és szívesebben fejezik ki magukat az érintések, testiség által, mint szóban. Egy Bikától nem sűrűn fogsz szóbeli elismerést vagy bókokat kapni, ellenben édes kettesben meg fogja találni a módját, hogy kifejezze, mit érez irántad.

5. Macsó alkatok

A Bikáknak nagyon fontos a testiség, és mindent meg is tesznek azért, hogy ideális szeretők legyenek. Fiatalabb korukban különösen lényeges számukra az alkatuk, de a megjelenésükre, ruházkodásukra a későbbiek során is sokat adnak. Mivel imádják a hasukat, hajlamosak a hízásra, de sármjukat még ekkor is könnyedén őrzik. Büszkék a teljesítményükre és egyáltalán nem félnek flörtölni, hódítani, úgyhogy bátran mondhatjuk róluk, hogy macsó alkatok – legalábbis addig, amíg a nagy Ő be nem toppan az életükbe, mert akkor előtérbe kerül stabilitást igénylő és hűséges alkatuk.

6. Néha túl komolyan vesznek mindent

A Bikákkal nem mindig könnyű viccelődni, mert hajlamosak mindent véresen komolyan venni. Esetükben óvatosan kell bánni az övön alul megjegyzésekkel.

Kicsit sértődékenyek is, különösen, ha a teljesítményüket vagy szokásaikat bírálják.

Alapvetően bármit mondanak, azt véglegesnek és lezártnak tekintik: akkor is, ha segítségnyújtásról van szó, de akkor is, ha éppen befejeznek egy kapcsolatot.

7. Imádják a hasukat

Nem kifejezetten a párkapcsolati kérdésekhez köthető, de nincs olyan Bika, aki ne szeretne enni. Ezt az információt pedig felhasználhatod akár az ismerkedés, akár a későbbiek során. Egy Bika garantáltan jól fogja érezni magát valamilyen gasztroprogramon, lenyűgözheted, ha meghívod egy ízletes vacsorára, vagy ha olyan helyre szervezed a találkozót, ahol borítékolhatóan jól főznek. A későbbiek során is bármikor megmelengetheted a szívét, ha megleped valamilyen finomsággal.

8. Meglehetősen kényelmesek

Ritkán mennek elébe a feladatoknak, aminek az az oka, hogy imádják az élet kényelmes oldalát. Szeretnek lustálkodni, kedvelik a testi örömöket: az ágyban és a konyhában éppúgy, mint a különféle wellness hotelekben. Szívesen táncolnak, érdeklődnek a művészetek, a kultúra iránt – egy Bika partnerrel bátran elmehetsz majd múzeumba, kiállításra, színházba, vagy akár egy spontán nyaralásra.

Mindennek hátulütője az, hogy a Bikák otthon sem aktivizálják különösebben magukat, ha nem muszáj: ugyan kuplerájt nem csinálnak, de az otthonlétet a kényelemmel és lazítással azonosítják.

9. Nagyon fontos számukra a szex

Az együttlét mindenki számára fontos, de a Bikák szerelmi életében kiemelten az. Nem hajlandóak kísérletezgetni – ha valami nem sikerül elsőre, azonnal továbbáll. Kifejezetten szenvedélyes partnerek, bárhol és bármikor hajlandóak egy jó kis összebújásra – ebben egyedül a kissé konzervatív felfogásuk akadályozza őket.

10. Mivel hódíthatod meg?

Azzal feltétlenül pluszpontot szerzel egy Bika pasinál, ha előtérbe helyezed a hagyományos értékeket, és a legkevésbé sem félsz megélni a nőiségedet. Nem szereti a komolytalan jelölteket, azokkal a nőkkel nem tervez hosszú távon, akik felületesnek tűnnek a szemében. Ha könnyed kapcsolatra vágysz, akkor ehhez alkalmazkodik, de később nem vált át „szerelmes üzemmódra”, mert az első benyomás alapján dönt. Nagyon fontos számára, hogy a partnerére támaszkodni tudjon, és esetében a hűség is alapvető.

Kép forrása: AnnaGribtsova/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást