Ezeket nem mondják el a szalonban a hajhosszabbításról

Ezeket nem mondják el a szalonban a hajhosszabbításról

Címlap / Stílus / Haj / Ezeket nem mondják el a szalonban a hajhosszabbításról

Mielőtt még befizetnél egy hajhosszabbításra, hogy Rapunzel vagy Aranyhaj mintájára legalább fenékig érő fürtökkel tündökölj, nem árt tisztázni néhány olyan dolgot a procedúrával kapcsolatban, amiről a szakemberek néha nem tájékoztatnak.

Sokféle van, de nem mind jó neked

Nem létezik olyan módszer, hogy „a hajhosszabbítás”, mivel rengetegféle módon toldhatóak póttincsek a hajba. Vannak egyszerű becsíptetés elvén működő „vadhajak”, mint anno a színes tincses Barbie-babánál láthattad. 

Van, hogy kétoldalú keratinszalaggal fűzik a tiédhez a póthajat. Van olyan technológia, mely semmilyen ragasztót nem igényel, inkább speciális fonalat használ helyette, de proteines rögzítés is létezik a növényi meg a petróleum-alapú ragasztóanyagok mellett. 
Ráadásul természetes és mesterséges fürtök közül is választhatsz. Azt, hogy melyik a számodra legmegfelelőbb megoldás, a hajtípusod, az életmódod és a pénztárcád dönti el.

A ragasztó tényleg ragad

Elsősorban afroamerikai eredetű természetes hajakhoz szokták javasolni a ragasztós technológiát, mivel a tincsek eredendően vastagabbak – taglalta Ryan Nickulas celeb-hajstylist az amerikai Cosmopolitan hasábjain.

Amennyiben viszont közepes vagy vékonyszálú hajhoz választasz ragasztót, akár olyan élményre is számíthatsz, mintha rágógumi ragadna a lófarkadba. Ráadásul a ragadósság miatt nehezebb is eltávolítani azokat a fürtöket, amelyektől meg szeretnél szabadulni.

A testreszabás a kulcs

Pontosabban a hajraszabás. Még a filléres póthaj is sokkal eredetibbnek hat, ha a saját fürtjeid árnyalatára fested, illetve a megfelelő hosszra vágatod. 

Akármilyen alapanyag és technológia mellett teszed le a voksod, a legfontosabb, hogy a végeredmény abszolút valószerű legyen – tehát semmiképpen se váljon egyértelművé, hogy neked bizony póthajad van. Egy profi szalonban természetesen tudni fogják ezt, de mivel az ördög nem alszik, inkább szólunk, hogy te is képben legyél vele.

A póthaj SOK ápolást igényel

A póthaj a sajátodhoz hasonlóan töredezhet, kiszáradhat vagy fénytelenné válhat. Mivel azonban a valódi szálakkal ellentétben nincs tápanyagforrása a faggyúmirigyek formájában, jóval több nedvességpótlást és ápolást igényel. 

Mindenképpen szerezz be olyan balzsamot, pakolást vagy akár mélyhidratáló hajolajat, amivel akár nap közben is fújkálhatod a tincseket, amikor szükségét érzed a dolognak!

Nem kell rögtön fél méter

Ha aggaszt, hogy az átváltozásod mindenki számára egyértelmű lesz, vagy éppen ez vonz az egészben, érdemes fontolóra venned: akadnak azért ennél jóval kevésbé drasztikus lehetőségek

Akár tíz centivel is növelheted a hajad hosszát egyetlen szalonos „szeánsz” alkalmával, tehát abszolút elhitetheted a környezeteddel, hogy csak gyorsan nő és kész, ráadásul így kevésbé fogod a hajtöveket terhelni. (A füllentés azonban hosszú távon sohasem kifizetődő, ezt tartsd szem előtt!)

Hozzá kell szoknod

Mint minden változáshoz, a hosszabb hajhoz is hozzá kell majd szoknod. Mivel itt a külsődet jelentős mértékben befolyásoló dologról van szó, előfordulhat, hogy eleinte az őrületbe kerget – hiszen talán nem fogod reflexből tudni, miként kell bánni a hosszabb hajjal. 

Készülj fel lelkileg, és legyél türelmes önmagadhoz! Rengeteg fölösleges idegeskedéstől kímélheted meg magad, ha ezt előre tudod.

Máshogy kell szárítanod

Amikor idegen tincsek kerülnek a hajadba, még kevésbé tesz jót neki a vizes fésülés okozta tépkedés, mint amúgy. Mindenképpen kérdezd meg a szalonban, milyen módon érdemes fésülnöd és szárítanod az új frizurádat!

Általában azt szokták javasolni, hogy a mosás utáni szokásos fésülködést hagyd ki, s használd inkább az ujjaidat a szárítás közbeni gubancoldásnál – de csak óvatosan! Hővédő spray használata egyenesen kötelező, főleg sütővasnál vagy hajvasalónál!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást