Ezek az okok gátolják legtöbbször a boldog szexuális életet

Ezek az okok gátolják legtöbbször a boldog szexuális életet

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ezek az okok gátolják legtöbbször a boldog szexuális életet

A kezdetek kezdete óta műveljük, és az evolúció is úgy alakította, hogy élvezzük a dolgot, hiszen elengedhetetlen a fajunk túléléséhez. Ráadásul a szex a legtermészetesebb dolog a világon. De akkor vajon miért tűnik néha mégis olyan nagyon bonyodalmasnak, és miért nem találjuk meg benne az örömöt? Hát, például az alábbi okok miatt.

Nem vagy elég önző

Örömet okozni a másiknak az egyik legszebb dolog, ami a szex során történhet, de azért néha megengedett – sőt ajánlott – önzőzni is egy kicsit.

Természetesen nem arról van szó, hogy a másikat kellene semmibe venned, vagy az ő igényeit a magad mögé helyezned, de nem kell félned a saját igényeid kielégítésétől sem.

Merd elmondani, hogy mire van szükséged, és tedd azt, ami neked jól esik, amire neked szükséged van, hogy elérd a gyönyört.

Azt hiszed, hogy az orgazmus a cél

Egy finom desszert minden étkezés csúcsa, de azért senki nem mondana le az előtte lévő több fogásos menüről sem, nem igaz?

Az orgazmusra túl gyakran tekintünk úgy, mint valami kitűzött célra, amit kétségbeesetten próbálunk elérni, miközben elfelejtjük élvezni a hozzá vezető utat, ha pedig valami miatt elmarad, a teljes együttlétet kudarcként könyveljük el.

Pedig a szexuálpszichogusok szerint ez a kényszer sokszor az egész együttlét varázsát agyoncsapja, ellenben, ha elengeded az orgazmussal kapcsolatos elvárásaidat, az együttlét minden pillanatát teljes valójában tudod élvezni – bónuszként, ha mégis eléred az orgazmust, akkor az is milliószor intenzívebb lesz.

Azt hiszed, hogy programozhatod a szenvedélyt

Kisgyerekes szülők, elfoglalt párok, távkapcsolatban élők gyakori problémája, hogy nem feltétlenül annyi terük van a vágyaik kiélésére, mint amennyit szeretnének. A ritka kettesben töltött estéket ezért ilyenkor sokan igyekeznek különlegessé tenni: vacsora, rózsa, szexi fehérnemű, esetleg egy hotelszoba, és jöhet is az eget rengető szex! De mi van, ha a vágy otthon maradt? Bármennyire szeretnénk is, a szenvedélyt nem tudjuk programozni, és nem biztos, hogy az akkor jön, amikor teret engedünk neki.

Egy romantikus estét persze más programokkal is meg lehet tölteni, ezért a legjobb, ha egyszerűen elengeditek a nyomást és a kényszert, és elfogadjátok, hogy éppen egy olyan időszak van az életetekben, amelyben talán nem a szexualitás áll az első helyen. Egy kis szerencsével a romantikus randi így is torkollhat vad, szenvedélyes szeretkezésbe, de ha nem éreztek csalódottságot vagy kiábrándultságot akkor sem, ha ezt az estét esetleg csak átbeszélgetitek, lehet, hogy a jövő héten a mosókonyhában ellopott 10 perc sokkal szenvedélyesebb lesz.

Nem vállalsz felelősséget a saját vágyaidért

Jó érzés az, amikor a másik szinte kitalálja a gondolatainkat és vágyainkat, de elvárni ezt azért mégsem lehet senkitől.

Ha egyre frusztráltabb és idegesebb vagy amiatt, mert a dolgok nem úgy történnek, ahogyan azt te szeretnéd, akkor ne a partneredben keresd a hibát, hiszen lehet, hogy csak kérned kellene tőle.

Ha pedig már beszéltetek a vágyaidról, de a párod határozottan nemet mond – amire természetesen minden joga megvan – a döntés, és így a felelősség is továbbra is a tiéd. Neked kell eldöntened, hogy bizonyos vágyaid kiélése nélkül is tudsz-e boldog és elégedett lenni, vagy olyan kapcsolatot keresel, amiben ezek a vágyaid is kiteljesedhetnek.

A te boldogságod, a te döntésed, a te felelősséged.

Túl munkásnak érzed a szexet

Ne legyen rajtad egy szőrszál se, mindenhol frissen illatozz, passzoljon a fehérneműd és mindig a legelőnyösebb pózban tartsd magadat, miközben pontosan ott érsz a párodhoz, ahol azt a legjobban szereti. Hát lássuk be, ez azért így tényleg nagy melónak hangzik!

Nem csoda, hogy sokan túl munkásnak, túl fárasztónak tartják a szexet, még ha ezt nem is mernék maguk előtt bevallani, de sokszor mondanak nemet azért, mert nincs energiájuk az egész felhajtáshoz – vagy igent mondanak, de nem tudnak elengedni. Pedig a jó szex során a pszichológusok szerint egyfajta infantilis állapotba kerülünk: elengedjük az elvárásainkat, a megfelelési kényszert, és tulajdonképpen csak játszunk.

Ha ezt tudatosítod magadban, nyert ügyed van: nem csak te fogod sokkal jobban élvezni a szexet, de a felszabadultság a partneredre is átragad, és mindkettőtöknek nagyobb örömet okoz majd az együttlét.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást