Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésben

Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésben

Címlap / Otthon / Dekor / Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésben

Gyönyörű, élénk árnyalatok és visszafogott, mégis stílusos színek is vannak 2019 kedvenc színei között, amiket nem csak a lakberendezők imádnak, mi is odáig vagyunk értük. Vigyázz, a cikk elolvasása után lehet, hogy ellenállhatatlan késztetést érzel majd, hogy kifesd a nappalit!

1. Élénk korall

Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésbenKépek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Szinte biztos, hogy nem csak a lakberendezésben találkozunk majd vele, a Pantone ugyanis az év színének választotta ezt a gyönyörű, életteli korall árnyalatot. 

Bár elsőre úgy tűnhet, hogy nem egyszerű dolgozni vele, és valóban át kell gondolni, mivel használod, valójában nagyon sokféle stílusba beilleszthető és sok más színnel simul szépen össze.

A kék sötétebb és aquarell árnyalataival is a legjobbat hozzák ki egymásból, a mély zölddel és az arannyal egzotikus mediterrán hangulatot teremt, egy kevés élénk sárgával együtt pedig a semleges, natúr, föld jellegű színek közé hoz egy kis vidámságot anélkül, hogy megzavarná a harmóniát.

2. Ködkék

Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésben Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az elmúlt években a halvány, hideg, kékesszürke színek uralkodtak a lakberendezésben, ezeket váltja fel most részben ez a vizes, kékes-zöld árnyalat, ami szintén visszafogott, sok felülethez illik, kisebb, sötétebb szobákban is jól lehet dolgozni vele, mégis egy kicsit levegősebb, izgalmasabb, mint a szürkék. Elsősorban az elegánsabb enteriőrökben mutat jól, de bátran játszhatsz is vele, és kipróbálhatod például a skandináv stílussal vegyítve, adhatsz hozzá egy kevés aranyat, pinket vagy mustársárgát – ezek a színfoltok szinte életre fognak kelni egy ilyen háttér előtt.

3. Orgona szürke

Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésben Képek forrása: 1 / 2 / 3

Természetesen a szürkék sem tűnnek el, de 2019-ben egy sokkal izgalmasabb, melegebb és nőiesebb, lilába hajló árnyalatuké lesz a főszerep.

Ez a szín magában hordozza a szürkétől megszokott eleganciát és nagyvonalúságot, csodálatosan mutat a nagy, tágas terekben, ugyanakkor nőiesség, finomság, lágyság is van benne, ami meghittebb helyiségek, például hálószobák ideális árnyalatává teszi.

A természetes anyagokkal nagyon szépen mutat, és egy kevés arannyal és fehérrel inkább az elegánsabb, míg tengerészkékkel és élénk sötétzölddel a lágyabb karakterét emelheted ki. Használj mellé puha textúrákat, hogy még hívogatóbb, otthonosabb érzést teremts.

4. Sötétzöld

Ezek lesznek 2019 legtrendibb színei a lakberendezésben Képek forrása: 1 / 2 / 3

Ez a gyönyörű, mély zöld szín az elmúlt években akkora sláger volt, hogy természetesen 2019-ben sem tűnhet el. A lakberendezők még mindig imádják és még mindig tudnak újat mutatni vele, ráadásul a mindennapi életbe is jól beilleszthető, kellemes légkört teremt a valódi otthonokban, miközben mégis izgalmas, stílusos választás.

Az előző évek trendjeihez képest annyi a változás, hogy a nehéz mustársárgák és sötétkékek helyett most a zöld inkább természetes, levegős környezetekbe kerül be, így nem uralja annyira a teret. Megjelenhet egyetlen, színes foltként egy egyébként natúr, semleges környezetben, vagy fehér színű bútorokkal és természetes anyagokkal is lágyítható, de az arany és réz színek továbbra is gyönyörűen passzolnak hozzá.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást