Ezek lesznek a 2015-ös tavaszi, nyári divatszínek

Ezek lesznek a 2015-ös tavaszi, nyári divatszínek

Címlap / Stílus / Divat / Ezek lesznek a 2015-ös tavaszi, nyári divatszínek

Mai cikkünkben az idei tavaszi, nyári divatszínekből szemezgetünk: igencsak üde és határozott tónusok várhatóak.

Csodás akvamarin

Ahogy az megjósolható volt, a kékes árnyalatoktól nem tudnak szabadulni a tervezők. Nem is olyan régen még az élénk türkiznek jutott elsöprő szerep, az őszi, téli szezonban pedig a sötétkék hódított minden mennyiségben.

A 2015-ös év tavaszi, nyári szezonjában egy újdonság, az akvamarin kerül a központba. Ez a szín könnyed átmenetet képez a világoskék játékossága, a víz tükröződése, könnyedsége között, éppen ezért sok esetben inkább a hasonlóan súlytalan ruhákon, anyagokon jelenik meg.

A nyugtató, inkább hűvösnek, távolságtartónak ható tónus már önmagában is pillekönnyű viseletet jelent, de egy derékszabású selyemruhával társítva igazi slágerdarabnak bizonyul a soron következő, meleg hónapokban.

A fotón (balról jobbra): Blumarine, John Richmond tavasz/nyár 2015

Klasszikus kék

A kék a következő év egyik alapszíne lesz, amit nem csupán az említett akvamarin példáz kiválóan, hanem az is, hogy több modell pompázott a kék klasszikus alapszíneiben. A könnyed és légies akvamarinon túl felbukkan a scuba kék is, ami leginkább egy élénk, vibráló és mindenképpen frissítő, világoskék tónusra hajaz a leginkább.

Ezen élénk színeken túl helyet kapott az ősszel és télen jól bejáratott, sötétebb klasszikus kék is, ami leginkább az eleganciát hivatott kifejezni a kissé bohókás tónusok mellett.

Mindezt kiválóan megmutatja az is, hogy míg a vidám, világos színek könnyed, bohém ruhákon jelentek meg, addig a klasszikus kék sokkal inkább a maszkulin stílusra és a határozott vonalvezetésre hajazott a kifutókon.

A fotón (balról jobbra): Ermanno Scervino, Emporio Armani tavasz/nyár 2015

Lucite zöld

A kékek üdesége után ez a különleges zöldes árnyalat sem maradhat ki a sorból, mely egyúttal tökéletes hírnöke is lehet a tavaszi szezonnak. Ez a tónus leginkább a tavaly elsöprő sikert aratott menta zöldre emlékeztet, kicsit talán erőteljesebb, élénkebb formában.

A lucite zöldre hajazó tónusa mellett a kifutón átmenet formájában megjelent a visszafogottabb, akvamarinra emlékeztető árnyalata is, így mindkét szín garantált sikert hordoz magában az elkövetkezendő szezonra.

A lucite zöldet a tervezők nagy általánosságban tekintve áttetsző ruhákon jelentették meg, de több modell felvonult selyemfényű, határozottabb ruhákban. Ez a szín jó eséllyel a tavasz slágere lesz, gyakorlatilag minden ruhadarabon megjelent valamilyen formában.

A fotón (balról jobbra): Just Cavalli, Ermanno Scervino tavasz/nyár 2015

Mandula és pudingpor

Szerencsére jövőre sem kell búcsúznunk a földszínekre hajazó, örök népszerűségnek örvendő tónusoktól, a csodás mandulaszínek és a pudingpor elnevezésű, vaníliás sárgára emlékeztető árnyalatok is előkelő helyet foglalhattak el a kifutókon.

Utóbbi különösképpen hirdeti a nyári meleget és a tavasszal nyíló virágrengeteget, a tervezők szerint igazán kiváló választásnak bizonyul, főleg földig érő maxiruhák társaságában.  

A kevésbé feltűnő, visszafogottabb mandulaszínek sok helyen kaptak arany csillogást, fémes hatású szegélyeket, jó esély van rá, hogy a fülledt nyári éjszakák slágerdarabjaival szemezgetünk éppen. Ráadás pluszpont, hogy ezek a visszafogott, egyszerű színek kiválóan passzolnak a korábban említett, harsányabb tónusokhoz.

A fotón (balról jobbra): Alberta Ferretti, Giorgio Armanitavasz/nyár 2015

Vörösesbarna kontra piros

A színskála piros területén két alapvetően divatosnak számító tónussal találkozhatunk az idei szezonban. Az egyik, újdonságnak bizonyuló szín a vörösesbarna, ami határozott, mély és rendkívül kifinomult formában jelenik meg az idei kínálatban.

Időnként enyhén narancsos beütést kapott, de sokkal inkább a határozott földszínek és a mélyvörös keverékét öleli fel. Társszínekként ragyogó aranyat, tört fehéret és feketét kapott, így még esztétikusabbá vált.

A lüktető piros a tavaszi, nyári szezonban leginkább tüzes, egyenesen démoni felszerelést jelent, mind a ruhák formáját, mind díszítettségét illetően. Bár akadtak visszafogottabb, fehérrel és szolid földszínekkel finomított összeállítások, sokkal jellemzőbbek voltak a határozott fekete és még inkább vibráló, élénkpiros anyagrátétetekkel megbolondított öltözékek.

A fotón (balról jobbra): Cavalli, Franchi tavasz/nyár 2015

Jeges eper és üde mandarin

A nőies színek kedvelőinek is jut csemege a kifutókról, két klasszikus ismét felelevenítésre került. A jeges eper némi átmenetet képez a gyümölcs hivalkodó lüktetése és a megszokott pasztellszínek között, enyhe visszafogottsága tökéletesen finomít határozott alaptónusán.

Ugyanezt elmondhatjuk a szezon másik slágerszínének ígérkező árnyalatáról, a mandarinról is, ami azonban nem csupán az említett pasztelles tónusokban fog pompázni, vibráló élénksége időről időre feltűnt a ruhákon.

Míg a jeges epret leginkább visszafogott földszínekkel, mandulával, esetenként kevés arannyal társították a tervezők, addig az élénk mandarint sokszor kombinálták fehérrel, barnával, ráadásul feltűnő vörössel is.

A fotón (balról jobbra): Byblos, John Richmond tavasz/nyár 2015

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást