Ezek a legszebb karácsonyi vásárok a környező országokban

Ezek a legszebb karácsonyi vásárok a környező országokban

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Ezek a legszebb karácsonyi vásárok a környező országokban

Ha nincs kedved messze utazni ahhoz, hogy „karácsonyi vásározz”, mégis kimozdulnál egy kicsit Magyarországról, akkor ez a lista kifejezetten neked készült: összegyűjtöttük a környék legjobb karácsonyi vásárjait, amelyeket érdemes meglátogatni a téli szezonban. Forralt borra és meleg kalácsra fel!

Frankfurt

A frankfurti karácsonyi vásár az egyik legnagyobb, méghozzá látogatószám és méret alapján is – arról nem beszélve, hogy valószínűleg az egyik legszebb is.

Több mint 600 éves múltra tekint vissza, ezzel Németország egyik legrégebbi ilyen rendezvénye.

A Römerberg történelmi városrészében felhúzott sátrak és faházak között sétálva ne felejtsd el megkóstolni a helyi marcipános süteménykülönlegességet, a Bethmännchent, vagy a szilvás Quetschemännchent.

 

Prága

Prága tényleg csak egy köpésnyire van, ráadásul rögtön két gyönyörű karácsonyi vásárt kínál, amelyek azonnal hangulatba hozzák az embert az ünnepekre.

Az egyiket az Óvárosban rendezik meg, a másikat pedig a Vencel téren, mindkettő középpontjában természetesen egy díszes fenyőfával.

A Vencel téri inkább a portékákról, míg az óvárosbeli inkább a szépségéről híres, de persze mindegyik gyönyörű, és mindenhol lehet finom forralt bort és puncsot kapni – más nem is kell a boldogsághoz.

Bécs

Lehet, hogy az embernek az az érzése, hogy a bécsi karácsonyi vásár elcsépelt, pedig egyáltalán nem az – ez van hozzánk a legközelebb, ha a budapestit nem számítjuk, ráadásul tényleg gyönyörű is.

Leírhatatlan élmény a széles, rendezett utcákon puncsot vagy forralt bort kóstolgatni, és karácsonyfára való díszeket válogatni a hidegben.

Nem véletlenül ez Európa egyik legnépszerűbb karácsonyi vásárja, mi pedig szerencsések vagyunk, hogy ilyen könnyen megközelíthető itthonról.

München

A Marienplatzon álló karácsonyi vásár kézműves standokból áll, ahol kolbászt, reiber-datschi palacsintát és forralt bort árulnak, természetesen a karácsonyi díszítések mellett.

Rezesbanda és kórus ad elő, rengeteg a külön program, és a karácsonyfa legalább 30 méter magas – igazi kihagyhatatlan élmény, ráadásul München magában is gyönyörű város.

Nemcsak a nagy, hanem több kisebb karácsonyi vásár is található az utcákon, amelyek tematikusak, így ha megunnád a központit, még mindig tud újat mutatni a város.

 

+1. Budapest

Oké, azért nem hagyhatjuk ki a hazait sem… A budapesti karácsonyi vásár is világszerte híres, nem is véletlenül: talán a magyar pénztárcához mérve kicsit drága, de az biztos, hogy elképesztő hangulata van a gyönyörű belváros egyik legszebb terén álló bódérengetegnek.

Ha nem szeretnél külföldre utazni, látogass el a fővárosba: sétálj végig a Fashion Street kivilágított kavalkádjában, majd sétálj körbe a bódék között.

Ha nem enni vagy inni akarsz, akkor még viszonylag jó áron ajándékokat is kifoghatsz – olyanokat, amilyenek biztosan nem jönnek veled szembe az utcán néhány héttel később.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást