Ha van olyan időszak az évben, amit a karácsonynál is jobban várok, akkor az az eperszezon. És bár kell hozzá némi önuralom, hogy a kosaramból kikerülő, friss, illatos eperszemeket ne faljam fel úgy, ahogy vannak, ezekre a mennyei édességekre biztosan megmenekítek majd valamennyit a kedvenc gyümölcsömből.
2/5 Epres blondie
Hozzávalók: 220 gramm szobahőmérsékletű vaj, 3/4 csésze cukor, 1 nagy tojás, 1/4 csésze friss citromlé, 300 gramm liszt, egy csipet só, fél teáskanál sütőpor, egy csésze friss, kockára vágott eper. A mázhoz: 1 csésze porcukor, 1 evőkanál eperpüré (nagyjából 2 eper kell hozzá), 1 evőkanál citromlé.
Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. A vajat verd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojást, ezt követően pedig a citromlevet. Egy másik tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd keverd hozzá a cukros vajhoz. Óvatosan forgasd bele a felkockázott epret, majd a tésztát oszlasd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben és süsd körülbelül 30 percig. A máz elkészítéséhez az epreket törd össze, majd egy sűrű szövésű szűrűn nyomkodd át, hogy körülbelül egy evőkanál püréz kapj. Keverd el a pürét, a cukrot és a citromlevet. Ha túl sűrű, adj még hozzá citromlevet, ha túl folyós, adj hozzá cukrot. Vond be a mázzal a blondie tetejét, és hagyd megdermedni, mielőtt szeleteled.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!